İYİ Parti MHP'ye komşu olacak mı? Kulisleri yeniden hareketlendiren 3'lü toplantıda neler konuşuldu?

MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti'ye üçüncü kez "Yuvaya dönün" çağrısı sonrası İYİ Parti'den yanıt geldi. Parti olumsuz yanıt verdi ama tam olarak da bu çağrıya kapılarını kapatmadı. İYİ Parti lideri Akşener'in üçlü toplantısı kulisleri yeniden hareketlendirdi?

Son Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üçüncü kez "Yuvaya dönün" çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise iki önemli isim; parti sözcüsü Kürşad Zorlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile o çağrıyı değerlendirdi.

Toplantıda, Bahçeli'nin çağrısına olumsuz yaklaşan ancak kapıları da tam kapatmayan "Müstakil parti olarak yol yürüme" yani istikametinden sapmayacak bir metin kaleme alındı. 

Haber Global Muhabiri Saliha Çolak'ın kulis bilgilerine göre metinde birkaç kez değişiklik yapıldı. 

Kulislerden edinilen bilgiler şu şekilde;

Bahçeli'ye 'misilleme' yapılması için yanıtın başına aynı yöntemle verilmesi kararlaştırıldı.
Ayni saatlerde bir televizyon programı üzerinden yanıt verilmesi değerlendirildi. Ardından tek bir program değil ancak yine gece saatinde televizyonlar üzerinden açıklama yapılması kararlaştırıldı. Akşam saat 18.00 gibi kesinleşen metnin televizyonlara verilmesi için bu nedenle 4 saat beklendi.

PEKI İYİ PARTİ AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu imzasıyla yapılan açıklamada, MHP  hedef alındı ve yine 26 ağustos vurgusu yapıldı

Vatanseverler İYİ Parti'ye davet edildi..
Açıklamadaki son cümle ise Meral Akşener'e ait. 'büyük taarruz' vurgusu yapılırken, "26 ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet" denildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber