İşte hayat kurtaran bir pratik bilgi! Sütün içerisine sadece bir kaşık karbonat eklediğinizde sonuçları şaşırtıcı olacak

Süte karbonat eklemek daha çok açık halde satılan çiğ sütler için uygulanan bir yöntem. Sodyum bikarbonat olan karbonat ya da sodanın süte eklenmesi içerisindeki doğal asidik yapının tepkimeye girmesini sağlıyor. 

Süte eklenen karbonat taze olan sütün kısa süre içerisinde bozulmasını engelliyor. Bu sayede işlenmiş halde almanıza gerek kalmadan sütü daha uzun süre kullanabiliyorsunuz. Karbonat sütün içerisindeki süt asidinin nötrleşmesini sağlayan alkali bir üründür. Bu da sütün pıhtılaşmasını geciktiriyor ve proteini parçalayan bakterilerin oluşmasına elverişli bir ortam sunuyor. 

Ayrıca sütün kesilmesini de önlediği için süte karbonat eklemek tavsiye edilen bir doğal yöntem olarak biliniyor. Süte ekleyeceğiniz karbonatın bir kaşığın ucu kadar olması dahi yeterli olacaktır. Bu durum sütün tadını değiştirmeden sütü daha sağlıklı hale getirecektir.