İşte güzellik firmalarını batıracak doğal yöntem! Yüzünüzü tuzlu suyla yıkadığınızda yaşanan değişim sizi bile şoke edecek

Doğal cilt bakım alışkanlıkları arasında yer alan cildi tuzlu su ile yıkama rutini cildimiz üzerinde bazı olumlu etkiler bırakıyor. Cildi düzenli olarak tuzlu su ile yıkadığınızda tuzlu su yenileyici etki gösteriyor. 

Cildinizi tuzlu su ile yıkadığınızda ciltte görülen tahrişi giderebilirsiniz. Ciltte iltihaplanmanın önüne geçmek de tuzlu su ile mümkündür. Anti-inflamatuar özellik gösteren tuzlu su sedef hastalığı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının önüne geçer.  

Tuzun içerdiği doğal mineraller ciltte nem dengesini korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda tuzlu su ciltte kan dolaşımını da artırarak cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlar. Bunların yanı sıra ciltte detoksifikasyon sürecini destekleyerek ciltten toksin atmayı sağlar. 

Tuzlu su ile yüzünüzü yıkamak için uygulamanız gereken yöntem ise oldukça basittir. Bir bardak içme suyuna 2 kaşık tuz ilave edin ve iyice karıştırın. Kışım homojen hale geldiğinde cildinizi bu karışımla yıkayabilirsiniz. Bu işlemi günde 1 kez uygulamak yeterli olacaktır.