İstanbul'da scooter hız sınırı 5 ilçede değişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu 5 ilçede, 20 kilometre olan e-skuter hız sınırı değişti.

Son Güncelleme:

İstanbul'da UKOME'nin 31 Ağustos tarihindeki toplantısında 'Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih' İlçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde, 20 km/saat olan e-skuter hız sınırının 12.5 km/saat olarak düzenlenmesi teklifi' getirilmişti. Söz konusu teklif UKOME tarafından kabul edildi ve gerekli imza süreçleri tamamlandı. Artık skuter sürücüleri Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerinde en fazla saatte 12.5 kilometre hız yapabilecek.

SCOOTER DÜZENLEMESİ

Fransa'nın başkenti Paris'te yasak kararı getirilen scooter kiralamasının ardından İstanbul'da da scooter için eylem planı hazırlanmıştı.

Kentin birçok yerinde özellikle kısa mesafelerde çok sık kullanılan, kimi zaman park sorunlarıyla kimi zaman da kazalarla gündeme gelen scooter kullanımı için yeni dönem başlamıştı.

Eylem planıyla birlikte standartların getirildiği scooter kullanımında, gelişi güzel parkların önüne geçilmesi hedeflenmişti.

İstanbul’da bin 500 yeni park alanı kurulacak, hız sınırıyla birlikte, eğitim şartı da getirilecekti. İBB tarafından pilot bölgelerde hayata geçirilen park alanlarının dışında Mecidiyeköy’de de scooter park alanı kurulmuştu.

Yapılan çalışmalara rağmen scooter'lar yine de kaldırımlardaki direklere, metro trabzanlarına bağlanıyor.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber