İstanbul'da nem rekoru kırıldı, çocuklar isyan etti: Dondurmamız eriyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz

Tarihi sıcakların yaşandığı İstanbul'da nem rekoru kırıldı. Kentte yüzde 100 nem oranına ulaşan ilçe ise Ataşehir oldu. Bu durum, en çok keyifle dondurma yiyerek serinlemeyi bekleyen çocukları isyan ettirdi.

Son Güncelleme:

Sıcak hava dalgası tüm Türkiye'yi sardı, İstanbul da bu durumdan nasibini aldı.

Gece boyunca megakenti saran sıcak hava ve yüksek nem oranı, bazı ilçelerde adeta nefes kesici bir etkiye yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, İstanbul'da hava sıcaklıkları gün geçtikçe artarken, Ataşehir'de nem oranı yüzde 100'e çıktı. Bu oranla İstanbul'da son yılların en yüksek nem oranı rekoru kırıldı.

VATANDAŞLAR NEMDEN VE SICAKTAN NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDI

Ataşehir'de yaşayan vatandaşlardan Aybüke Arslan, "Ataşehir gerçekten çok sıcak. Gece yatıyoruz ama sabahları işe geç kalıyoruz. Gerçekten çok sıcak gece yatamıyoruz hiçbir şekilde. Kollarımız yapış yapış oluyor. Sürekli kıyafet değiştiriyoruz. Çalıştığımız için siyah giyiniyoruz. Sıcağı çok çekiyor o da. Dondurma yiyor millet, soğuk su içiyor ama o da etki etmiyor. Havuz olsa içine atlayacak derecede sıcak" dedi.

"DONDURMAMIZ ERİYOR"

Sıcaktan bunalan çocuklardan Mert Çiftçi, "Dondurmamız eriyor. Her gün yüzmeye gidiyoruz. Çeşmelerden bile sıcak su akıyor. Duş alıyoruz sürekli. Soğuk su alıyoruz buzdolabına koyuyoruz. Buzdolabı da yetmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Sonraki Haber