İstanbul'da korku dolu anlar: Depremden kaçış anları kamerada

Bursa'daki deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerden hissedilmişti. İstanbul'da kameralara yansıyan yeni görüntülerde, Bağcılar İstoç Otopazarı'nda depremi hisseden vatandaşların görüntüleri yer aldı.

Son Güncelleme:

Bursa'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Depreme Bağcılar İstoç Otopazarı'ndaki dükkanlarda yakalanan vatandaşlar kendilerini can havliyle dışarı attı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi merkez üssü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı İstanbul'da da paniğe neden oldu.

Bağcılar İstoç Otopazarı'nda dükkanda oturanlar sarkıntıyla birlikte büyük panik yaşadı. Vatandaşların kaçış anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde içerde oturanların kendilerini dışarıya attığı kimisinin de otoparktaki araçlarına binerek kaçmaya çalıştıkları görülüyor.

DEPREME İLİŞKİN BİLGİLER

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.42'de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Deprem çok sayıda ilde hissedildi. Deprem sonrası ilk görüntülerde, vatandaşların sokağa döküldüğü görüldü.

İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu. AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar Bursa'daki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul başta olmak üzere civar illerden de hissedildi. 5,1 olarak ölçüldü ve Mudanya açıklarında olmuş. Marmara da çok sayıda aktif fay var birisi de Gemlik fayı, muhtemelen bu fayda oluştu. Kırılmayı bekleyen Marmara'da çok fay var. Bu fayın karakterini de öğrendiğimizde her şey daha net olarak ortaya çıkacak. Artçı sarsıntılar da olabilir. Kırılmayı bekleyen birçok aktif fay var. Ne zaman ne büyüklükte bir deprem olacağını sormanın bir mantığı yok artık" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon Arnavutköy’de temizlik seferberliği Sivil polislerden gizli kamerayla denetim Elazığ'da şeker pancarı hasadına Vali Hatipoğlu da katıldı Rize'de selden çay kurtarma mücadelesi