İstanbul'da fal kafeler artıyor, hukukçular uyarıyor: Cezası var

"ÇOK ARAYAN VAR, ARAMADAN GELEN VAR"

Bir diğer işletmeci Tayfur Kaya ise, müşterilerin fal baktırmak için saatlerce beklemeyi de göze aldıklarını söyledi. Kaya, "Çok arayan var, aramadan gelenler de. Gelenler ardından 10-15 kişi daha gönderiyor. En az 20 dakika bakıyoruz. Fiyatlar 100-150 arasında değişiyor. Kahve ve iskambil bakılıyor" dedi.

"RANDEVU ALMANIZ GEREK YOKSA YARDIMCI OLAMAYIZ"

Beyoğlu'nda fal baktırılan bir kafenin işletmecisi Erhan Akçurun "Burası yaklaşık 28 yıllık bir kafe, gerçek çıkan fallarıyla meşhur. Genelde 25 yaşlarında insanlar geliyor. 4-5 farklı fal çeşidi var. Kahve, tarot falıvar. En azından 100 lirayla gelmeniz gerekiyor. 300 liraya kadar fiyat çıkabiliyor. Ünlüler de buraya geliyor. Randevulu çalışıyoruz, bir gün öncesinden randevu almanız lazım, yoksa yardımcı olamayız" dedi. Sude Nur Ünlü "Genelde arkadaşlarım için de bakıyorum. Para verirlerse alıyorum" dedi.

NEDEN GİDİYORLAR?

Bu kafelerin müşterilerinde Elif Çokal, "İnsanlar psikolojisini böyle rahatlatıyor" derken Selma Tosun ise, "Çok baktırdım, en fazla 200 TL verdim", dedi. Bilge Duran da, "Herkes baktırmıştır. İnsanlar bir ümit için, belki güzel bir şey duyarız diye baktırıyorlar. Falcılar da hep aynı şeyleri söylüyor. Hayal kırıklığı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA