İstanbul'da et fiyatlarında 3 farklı tarife: İşte en düşük ve en yüksek fiyatlar...

KIRMIZI ETİN 3'TE 1'İNİ İSTANBUL TÜKETİYOR; ARZI RAHATLATIYORUZ

Güzeldere, "Türkiye'de kırmızı etin yaklaşık 3'te 1'ini İstanbul tüketiyor. İstanbul'a eti biz Anadolu'dan tedarik ediyoruz. Anadolu'dan buraya doğru arzı rahatlatmak için, İstanbul'a et geldiğinde lojistik ve diğer girdileriyle beraber tüketicimize daha yüksek fiyatlardan ulaşıyordu. Buradaki amaç Anadolu'daki arzla etin yükselişini, ateşini düşürmeye gayret gösteriliyor. Son zamanlardaki spekülatif artışlar maliyetle izah edilemiyor. Depremdeki bölgeler bizim hayvan popülasyonumuzun çok azını oluşturuyor. Yüzde 1'lerle bile ifade edilmiyor. Depremin ilk haftası 30-40 lira üzerine geldi, son 1 haftada da yaklaşık 30 lira daha geldi. Bunlar maliyetle açıklanamıyor. Ciddi spekülasyon var" diye konuştu.

Kaynak: DHA