İstanbul'da AVM'lerde otopark ücreti tartışması! Aydın Ağaoğlu uyardı

Alışveriş merkezlerinin girişlerine de çıkışlarına da, görünür şekilde ücretlendirmenin 3 saat boyunca yapılmayacağı, sonrasında da belediyenin onayladığı ücret tarifesinin asılması zorunludur" ifadelerini kullandı.

ETİLER'DE BİR AVM'DE MÜŞTERİLER 3 SAAT SINIRINA RAĞMEN ÜCRETİ ÖDÜYOR

Etiler'deki bir alışveriş merkezinde 2 saat vakit geçirdiğini belirten Yiğit Türker, "30 lira ücret ödedim. Ödemeden nasıl çıkacağız? Tüketici haklarına başvurmak çok uzun süreç. O sırada çıkar gideriz" dedi.

Alışveriş merkezinin otoparkına 1 saat için 25 lira ödediğini belirten Özlem Tütün de, "Burası yarım saatten ücret alıyor. Bence otopark parasını kaldırmalılar. Hem içeride alışveriş yapıyoruz" diye konuştu.

Abdülkadir Küçükkaya, "1 saate 25 lira çok pahalı. Normalde hepsinin ücretsiz olması gerekiyor. Burada özel otopark yapıp, ücret alıyorlar. Ücretli olduğunu ben içeri girdikten sonra fark ettim. Bence ücretsiz olması gerekiyor" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat alışveriş merkezinde kaldığını belirten Murat Kuruçay, "35 lira ücret ödedim. Bu tarz alışveriş merkezlerinde ücretsiz diye bir şey yok. Bazı alışveriş merkezlerinde de tamamen ücretsiz. Burası biraz daha pahalı. Süreç bu şekilde olduğu için biz de ödüyoruz maalesef" dedi.

Kaynak: DHA