İstanbul'da deprem sırasında duyulduğu iddia edilen sesle ilgili uzmandan açıklama

İstanbul'da Karadeniz kıyısı açıklarında 02:56'da meydana gelen 3.8 büyüklüğünde deprem sırasında duyulduğu öne sürülen 'uğultu' sesiyle ilgili uzman isimden açıklama geldi.

Son Güncelleme:

İstanbul'un Karadeniz sahilleri açıklarında saat 02:56'da 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.  

Depremin yerin 17.6 km derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Deprem esnasında duyulduğu belirtilen uğultu sesi ise İstanbullular endişelendi. Hürriyet'te yer alan habere göre, uzmanlardan korkutan sesle ilgili açıklama geldi.

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Karadeniz içindeki küçük faydalarda meydana gelen bir deprem. 5-6 sene önce de olmuştu. İstanbul'a herhangi bir tetikleyici etkisi yok. Zaten o bölgede çok büyük bir fay yok" değerlendirmesinde bulundu.

"DEPREM DALGALARI YAYILIRKEN SES YAPAR"

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış ise, "Bu depremin İstanbul'u veya Marmara'yı etkileyecek bir niteliği yok. Endişe etmesin kimse. Deprem dalgaları yayılırken ses yapar. Dalgalar yer kabuğunu oynatırken ses yapar. 'Uğultu' olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil. Gece her yer daha sessiz olduğu için daha kolay duyulur" değerlendirmesinde bulundu. 

Sonraki Haber