İsrail Beyrut'ta mahalleleri bombalıyor! İran'dan füzeli cevap! Dakika dakika son gelişmeler

İsrail, Lübnan'ın havadan ve karadan vurmaya devam ederken, İran'ın İsrail'e roketlerle cevap verdi. Peki bölgede neler yaşanıyor? İşte dakika dakika son gelişmeler...

Son Güncelleme:

İsrail günlerdir bombaladığı Lübnan için kara harekatına başladığını duyurmuştu.

Dün akşam saatlerinde İran topraklarından İsrail'e 200'den fazla füze ile misilleme saldırıları gerçekleştirildi.

ABD, Rusya, Fransa ve pek çok ülkeden gelişmeler ilgili açıklamalar peş peşe geliyor.

DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

İSRAİL'İN KUZEYİNDE SİREN SESLERİ!

 İsrail'in kuzeyinde siren sesleri duyuluyor.

İSRAİL, BEYRUT'UN GÜNEYİNİ VURUYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye 12 hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırılarında Dahiye'nin Hreyk, Eş-Şeyyah, Hades Beyrut, Şuveyfat, El-Amrusiye, Er-Ruveys ve El-Camus mahalleleri hedef alındı.

Hava saldırıları güçlü patlamalara neden olurken, saldırılarda hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiği görüldü.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ve meydana gelen hasara ilişkin henüz bilgi alınamadı.

İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI TEHDİDİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye'nin Hreyk ve Şuveyfat Amrusiye mahallelerinin sakinlerine "Hizbullah tesislerine yakın oldukları" gerekçesiyle bazı binaları boşaltmaları çağrısında bulundu.

İSRAİL: BİRİM KOMUTANINI ÖLDÜRDÜK

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, İran'dan Hizbullah'a silah taşımaktan sorumlu birimin komutanı Muhammed Cafer Kasir'i öldürdüğünü ileri sürdü.

Ordunun X platformundaki hesabından yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında, İran'dan ve onun ajanlarından Lübnan'daki Hizbullah'a savaş malzemeleri taşımaktan sorumlu "4400. Birim" komutanı Kasir'in öldürüldüğü ifade edildi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI: EYLEMİMİZ SONA ERDİ

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi yaptığı açıklamada, "İsrail daha fazla misilleme yapmaya karar vermediği sürece eylemimiz sona erdi. Yanıt verilmesi halinde cevabımız çok daha güçlü olacak.'' dedi.

YUNANİSTAN'DAN İRAN'A KINAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları şiddetle kınandı.

Açıklamada, saldırıların bölgesel güvenliği tehdit eden ciddi bir tırmanışa yol açtığı belirtilirken, Yunanistan’ın İsrail halkının yanında olduğu ve güvenlik içinde yaşama hakkını desteklediği vurgulandı.

LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRILARDA 55 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'a dün düzenlediği hava saldırılarında 55 kişinin hayatını kaybettiği, 156 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in ülkeye yönelik devam eden hava saldırılarında yaşanan can kayıplarına dikkat çekildi.

Başkent Beyrut’ta bir binaya düzenlenen hava saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü ve 31 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Nebatiye kentine yönelik saldırılarda 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 47 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Sonraki Haber