Isparta Yalvaç'taki Kumdanlı köyünde elektrik yüklü kablo tehlike saçıyor: Bir köpek öldü, vatandaşlar yardım bekliyor

Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Kumdanlı köyünde, elektriklerin aniden gelmesinin etkisiyle kopan bir kablodan gelen elektrik akımıyla bir köpek öldü. Duruma tepki gösteren yöre halkı, yetkililere çağrı yaptı.

Son Güncelleme:

Günlerce yoğun kar yağışıyla birlikte elektrik kesintileri yaşanan Isparta'da, yerel olarak sorunlar sürüyor. Yalvaç ilçesine bağlı Kumdanlı köyünde yaşanan olay tepki çekti.

İletim hatlarına elektrik akımının aniden gelmesinin etkisiyle kopan bir kablo, köy merkezinde tehlike saçtı. Açık şekilde merkezdeki yol üzerinde görülen kabloya temas eden bir köpek elektrik akımı sebebiyle öldü.

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYOR

Köpeği gören köy sakinleri ise müdahale edemedi. Birçok vatandaş ilgilileri defalarca aradıklarını ancak kimsenin yardım için gelmediğini söylüyor. Görgü tanıkları, kopan kablonun saatlerce aynı yerde elektrik yüklü şekilde beklediğini söylüyor.

"CANIMIZ TEHLİKEDE"

Görgü tanıklarından Emine Güngör, “Sabah buraya geldiğimde bu hayvan can çekişiyordu. Kimse dokunamadı. Korktuk çünkü, elektrik bize de zarar verebilir. Yetkilileri aradık diyorlar ama bekliyoruz kimse gelmiyor. Canımız tehlikede” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Duran Selvi ise, “Bu hayvanın suçu ne? Bizim suçumuz ne? Günlerce elektrik bekledik şimdi de tehlike ile burun burunayız. Biri sesimizi duysun” dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber