İslam Memiş'ten uyarı geldi! Dananın kuyruğu kopuyor: Bugün gram altında iki ihtimalden biri olacak! İşte o saat...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesi gram altın ve dolar uyarıları yaptı. Memiş, gram altın için iki ihtimali ortaya atarken, yarın TCMB'nin faiz kararı için de piyasaların seyrine yönelik iki ihtimalden söz ederek uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Dünyanın gözü kulağı bu akşam TSİ 21:00'de açıklanacak Fed'in faiz kararında. Dolar, altın, gümüş olası Fed kararlarından sonra ne olur? Altında yükseliş trendi devam eder mi, düşüş mü yaşanır?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesinde iki ihtimali değerlendirerek gram altın için olası iki senaryoyu yazdı.

İslam Memiş ayrıca, yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının olası etkilerini de yorumlayarak öngörülerini sıraladı.

TV100'deki köşesinde Fed'in kararına ilişkin değerlendirme ve tahminlerde bulunan İslam Memiş, ilk olarak şunları kaydetti:

"Küresel piyasaların merakla beklediği büyük gün geldi, çattı.

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını bu akşam açıklayacak.

Faiz kararından sonra Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında soruları cevaplayacak.

İki ihtimal var:

- Fed 25 baz puan faiz artırımı yapabilir.

- Fed faizlerde bir değişikliğe gitmez, pas geçebilir.

Ben, 25 baz puan faiz artıracağını tahmin ediyorum."

Memiş, bu değerlendirmesinin ardından, Fed'in olası kararlarına göre dolar ve gram altının seyrine ilişkin öngörüsünü açıkladı. Memiş'in düşüş yönlü öngörüsü dikkat çekti... İşte o açıklama...

Kaynak: Haber Global TV