İslam Memiş'ten çarpıcı sözler: Gram altında 970 TL altı...

GRAM ALTINDA 970'İN ALTI...

"Altının ons fiyatı 1670 dolar seviyesinde. Bu hafta 1660 - 1705 dolar aralığını takip edeceğim. Bu aralık FED'in toplantısında alacağı karara kadar geçerli. Faizin ne kadar artırılacağına göre bu düşüşlerle ilgili bir sinyal alacağız. Şu an itibariyle geçen haftaya kıyasla yine aynı seviyede açılış yaptığını gözlemliyoruz. 1705 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması halinde yukarıda 1720 dolar seviyesi var ama şu anda baskının halen deva ettiğini gözlemliyoruz.

Gram altın TL fiyatı ekranlarda 981 lira seviyesinde. Ancak gerçek fiyatı şu an 997 lira ile 1002 lira aralığında. Bu hafta için takip edeceğim bant aralığı 970 ile 1020 aralığı geçerliliğini koruyacaktır. Dolar kurunda sert düşüşler olursa 970'in altına sarkabilir ancak şu anda böyle bir ihtimal çok zayıf.

Altın gümüş rasyosu geçen hafta pozitif yönde gümüşü desteklemişti. Bu durum halen devam edecek gibi görünüyor. Şu anda 19.33 dolar seviyesi de haftaya satıcılı başladı. Yüzde 1.23'lük bir düşüş var. 18.80 doları destek seviyesi, 20.10 dolar seviyesini ise direnç seviyesi olarak takip edeceğim.

Gümüşün gram fiyat ekranlarda 11.40 lira seviyesinde, gerçek fiyatı ise 121 lira seviyesinde.

Bitcoin 18 bin 450 dolar seviyesinde. Yine satıcılı başladı haftaya. Yüzde 6,5'luk bir değer kaybı var kripto para piyasasında. Dolar endeksinde yükseliş olması nedeniyle dolar tarafındaki pozitif seyir yine kripto paraları baskı altında tutmaya devam ediyor.

Altın ve kripto paralardaki baskılanmanın ne kadar daha devam edeceği yönündeki belirsizlik devam ediyor. Ancak FED tarafındaki fotoğraf net olarak göründüğünde kendisini toparlayabilir. Bu yüzden kriptodaki düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum.

Dolar endeksi 109.79 puan seviyesinde. FED nedenli olarak 110 dolar ve üstü tekrar test edilebilir. Ancak düşüşler şu anda biraz daha yüksek ihtimal çünkü buradaki oyalama politikası halen devam ettiği için. Doların yüksek kalması da aslında ciddi anlamda ABD için risk oluşturmaya devam ediyor.

Benim nazarımda emtia fiyatlarındaki düşüşler kalıcı değil. Konutlara gelince. Bence ev fiyatları hala ucuz. Geçen yıl 115 bin dolara aldığınız evin değeri bu yıl hala 115 bin dolar. Artan ev fiyatları değil dolar. Türk lirası değer kaybettiği için ev fiyatları yüksek görülüyor ancak dolar bazında değişen bir şey yok. Alım gücü düştü. Kuraya girecek arkadaşlarımıza inşallah çıkar. 240 ay vade olması avantaj olacaktır. TOKİ'de bence böyle bir şansınız varsa bu şansınızı mutlaka değerlendirmeniz gerekiyor. Bundan birkaç yıl sonra nasıl bir doğru karar verdiğiniz görmüş olacaksınız."

Kaynak: Haber Global TV