İslam Memiş 'yeni rekorlar yolda' diyerek müjdeledi! Bir uyarısı ise şaşırtı: Ne gram altın ne gümüş...

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve gümüşteki hareketliliği değerlendirerek, 'yeni rekorlar yolda' dedi, rakam verdi. Memiş'in "Ne gram altın ne gümüş" diyerek hareketliliğine vurgu yaptığı uyarı ise dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni hafta için gram altın, gram gümüş, ons altın, ons gümüş, dolar, euro, petrol ve kripto para değerlendirmeleri yaptı.

Gram altın için "Herkes sattığına pişman olabilir" diyen Memiş, kar satışları sonrası düşüş için bir seviyeye dikkat çekti.

Memiş, "Altın ve gümüşteki değil de petroldeki düşüşü daha çok önemsiyorum" sözleri sonrası yaptığı değerlendirme ise dikkat çekti.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını altını çizen İslam Memiş, ilk olarak borsa ve dolar-euro kuru tahminlerinde bulundu:

"Borsa İstanbul'da bu hafta 4950-5252 endeks tarafında takip edeceğim bant aralığı. Nisan ayında pozitif ayrışabilir, o yüzden düşüşler alım fırsatı. Yukarıda 5350 güçlü direnç seviyesi.

Dolar kuru ekranlarda 19.09 lira. Serbest piyasalarda 19.35-38 lira aralığında. Ekranlarla piyasalar birbirinden ayrıştı. Büyük bir makas aralığı var. Bozdurmak zorunda olan, doları olan arkadaşlarımızın 30 kuruşluk bir fark olduğunu bilmesi gerekiyor. Almak isteyenler de ekranda gördükleri, televizyonlarda gördükleri rakamların geçerli olmadığını bilmesi gerekiyor.

Euro TL ekranlarda 20.55 lira seviyesinde. Serbest piyasalarda 20.77-84 lira seviyesinde. Büyük bir fark var. Pozitif görünüm devam ediyor. Euro dolar paritesi 1.0740 seviyesinde. Kısa vadeli negatif baskılanma olabilir, kar satışı olabilir. Yukarıda 1.0880 direnç seviyesi. Bu hafta 1.0680-1.0880 bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum."

Memiş, bu tahminin ardından gram altınla ilgili öngörülerini sıralayarak bir uyarı yaptı. İşte o sözler...

Kaynak: Haber Global TV