İslam Memiş 'gram altının hikayesi ona bağlı' dedi, net asgari ücret tahminini açıkladı

DOLAR, GRAM ALTIN VE DİĞER PİYASA ENSTRÜMANLARININ GELECEĞİ...

"Altın ve gümüş almak için geç mi kaldım?" başlıklı bir video çeken İslam Memiş, şu açıklamalarda bulundu: Borsada satışlar var, döviz kurlarında yükselişler var, altın ve gümüşte satışlar var. Borsa tarafında kasım ortasına kadar beklemeyi tercih ediyorum. Kasım ortasına kadar 3000 puan altı rakam görürsen, bu kez 3 hisse senedi belirleyip kenarda tutacağım. 3000 üzerinde beklemeyi tercih etmiyorum.

DOLAR TL'DE YENİ ZİRVE TAHMİNİ

Dolar TL kuru 18.58 seviyesinde ekranlarda. 18.61-18.65 seviyesinde. Serbest piyasalarda 18.60 seviyesinin üstünün kalıcı olduğunu görüyoruz. Normal olarak tepki yükselişi dolar endeksinde yaşanıyor. Hem yurt içi hem yurt dışı piyasalarda doların tekrar değerlendiği anlamına geliyor. Doların güçlenmesine neden oldu. Dolar tarafında yıl sonu ile alakalı öngörümüzde değişiklik yok. 20-21 aralığı bekliyoruz. Tekrar bir analiz yapacağız 20 lira bandında. Eylül geldi, gerisini kasım düşünsün. Kasım ayı ortasında bakacağız neler yapacağımıza. Kasım ortasında yeniden bir operasyon yapacağız.

EURO TL KURU

Euro TL kurunun18.31 olduğunu görüyorsunuz. 18.28 ve 18.36 seviyelerinde. Dolar tarafında bu kadar makas aralığı yok ama euro tarafında 10 kuruşluk bir makas aralığı var. Altın tarafında gördüğümüz makas aralığı burada yaşanıyor. Dolar 18.61-18.65 aralığında ama euro TL 18.28-18.36 makas aralığı. Bu makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Euro dolar paritesi satıcılı çünkü dolar endeksi yükseldi. Dün euro dolar paritesinde de bir toparlanma gördük. 0.9843 seviyesinde. Ekim ve kasım aylarında toparlanma bekliyorum.

Gram altın hangi seviyeden alınır? İslam Memiş şöyle yanıtladı...

Kaynak: Haber Global TV