İslam Memiş: Gram altını tahtından edecek, aralık ayını bekleyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, aralık ayını işaret edecek, "Gram altını tahtından edecek" dediği yatırım aracını açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altını tahtından edeceğini söylediği yatırım aracını açıkladı. Memiş, aralık ayına özellikle işaret ederek yatırımcıları uyardı. "Bu hafta piyasalarda hangi gelişmeleri takip edeceğiz? Borsada, gümüş ve altın fiyatlarında hangi bant aralıkları takip edilmeli?" sorularına yanıt veren Memiş, ilk olarak dolar ve borsa ile başladı:

"Borsa İstanbul 100 Endeksi 7959 puanda. Yüzde 1.34'lük değer artışı oldu. Geçen hafta da söylediğim 8000 puan rakamı geçerliliğini koruyor. 8150 puan direnci var. Buraları takip edeceğim. Önemli olan şu, 8000 üzerinde kalıcı olabilecek mi? Burayı da önümüzdeki hafta görmek daha sağlıklı olacak. Bu hafta pozitif görünüm devam ediyor. Yüzde 50 alım için yine bekliyorum.

DOLARDA 2024 TAHMİNİ

Dolar TL kuru 28.76 lirada. 28.60-28.76 lira aralığında ilk gün işlemler gerçekleşti. Pozitif görünüm devam ediyor. Yıl sonu 29.70 lira hedef seviyemiz. Merkez Bankası beklenti anketinde 29.99 lira rakam beklentisinde yıl sonu dolar kuru için. Ben de 6 aydır 29.70 seviyesinde rakam telafuz ediyordum. 2024 yılına 30 liradan başlarız. Yılın ilk çeyreğinde 32.5, 33 lira, yıl içinde 45 liraya kadar yükselen trendi görebiliriz. Bu yol haritamızda değişiklik yok. Doların bir yatırım aracı olmadığını, TL bazlı hareketlerine devam edebilir ancak diğer yatırım araçları içinde en az kazandıran para birimi olduğunu da tekrar ifade etmek isterim. Dolar biriktiren yanlış yolda diye belirtmek isterim."

Kaynak: Haber Global TV