İslam Memiş gram altını boş verip daha fazla kazandıracak olanı açıkladı: '9. ay' uyarısı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran gram altın için 'eylül' uyarısı yaptı. Memiş'in altındaki yükselişe karşın bir diğer önerisi dikkat çekti. Memiş, yeni zirveler için öngördüğü rakamları da açıklarken borsa için ilk kez net konuştu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gümüş için eylül ayını işaret etti. Memiş, bu iki emtiayı elinde bulunduranlara çok kritik bir uyarıda da bulundu. 

Youtube kanalından yayınladığı videoda İslam Memiş, ilk olarak değerlendirmelerine, borsa, dolar-euro ile başladı:

"Küresel piyasaların beklediği ABD'deki enflasyon verisi açıklandı. Altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında yeni rekorlar gördük. Bu rekorlar devam edecek mi? TL'si olan ne yapmalı?

Borsa İstanbul 6390 puanda. 0.43'lük değer artışı var. Borsa tarafında yükselişlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Düşüş beklentim devam ediyor. 5950 seviyesi var beraberinde. Yıl sonunda yeni rekorlar göreceğiz. Benim gibi alım yönünde beklentisi olan 5770 ve 5470 aralığını bekleyebilir. Şu anda alım kararım yok. Düşüşler olduğunda iki kademeli şekilde tekrar giriş yapacağım. Borsa tarafından diğer emtialardan daha fazla kazanma ihtimali olduğunu da belirtmek isterim. 3 hisse senedine giriş yapacağız. Yıl sonu hedefimizi eylül, belki ekime kadar korumaya devam edeceğiz ancak önce düşüşlerin gerçekleşmesi gerekiyor.

Dolar TL kuru 26.14 seviyesinde. Yukarı yönlü hareketler, güçlü duruş devam ediyor. Özellikle dolar endeksindeki düşüşlere rağmen devam ediyor. Dolar TL kurunun tekrar 26.14 seviyesinde olması düşündürücü. Biraz daha yatay süreçte, özellikle eylül aylarında, ağustos sonlarında 27.50, 27.70 ve 28 öngörümü koruyorum. Kısa vadeli geri çekilmelerin kalıcı olmayacağı yönünde emareler var. Dolara ihtiyacı olan da 26 altına sarkmalarda, 25.80'i yakından takip etmeli. Düşüşler kısa vadeli ve kalıcı olmayacak.

Euro TL kuru 29.06. Beklentimiz gerçekleşiyor. 30-32 lira öngörümüz güçlü olmaya devam ediyor. Euro dolar paritesinde 1.07, 1.09 rakamlarının bu yıl için alım fırsatı sunduğunu ifade ettim. Dolar mı, euro mu sorusuna sürekli euro demiştim. Paritenin 1.11'e kadar yükselmesi ve yükseliş öngördüğümden dolayı euro tarafında beklemeye devam ediyoruz. 1.15 seviyesini beklemeye devam ediyoruz euro dolar paritesinde."

Kaynak: Haber Global TV