İslam Memiş gram altın için rakamla uyardı: Görünce sakın bozdurmayın!

Galerinin tamamı için tıklayınız

Hafta sonu gece saatlerinde Asya piyasaları kaynaklanan sert hareketliliğe karşı, bundan sonrası için de uyarılar yapan Memiş, "Hızlı bir dalgalanma yaşandı altında geçen gece saatlerinde. Burada 2145 dolara kadar yükselen bir ons altın, 2037'ye kadar yükselene gram altın gördük. Herkes şaşırdı neler oluyor diye. Asya piyasaları açıldığında yaşandı bu. Ciddi bir doldur boşalt yaptılar. Gece biz kapalıyken bu tür operasyonlar yapabiliyorlar" dedi.

Memiş, "Herkes altın almaya gidecekti, dedim ki altın almaya gidenler varsa onları frenleyin, çünkü sağlıklı fiyatlar değil. Ons altında 2020 dolar destek seviyesini takip ediyorum. Fiyatlar (dün) gün içinde normalleşti. Biz kapalıyken bu tür hareketleri göreceğiz" diye konuştu. 

Gram altınla ilgili tahminlerini paylaşan İslam Memiş, "Gram altın TL ise 1960'larda. Burada da bir normalleşme var. Gram altın yatırımcısı da ons altını takip etmeli. Her ne kadar 2000 dolar altına sarkma beklentim olsa da destek seviyeleri de yükseldi. Riske girmeye gerek yok. Uluslararası piyasalarda altın diyor ki ben ansızın gideceğim. Bu sinyal bizi korkuttu. Elinde altın bulunduranlar tutmaya devam etsin diyoruz. 2350 dolar beklentimizde bozulma yok ons altında. Sadece aşağıdaki destek seviyeleri yükseldi." diye konuştu.

ARALIK AYINA DİKKAT

"Aralık ayı çok önemli dolar endeksi için, altın ve gümüş fiyatları için" diyen İslam Memiş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Cuma günü ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak, faiz kararı var. Altın fiyatları bu tür gelişmelere odaklandı. Fed'in faizleri pas geçme olasılığı güçlendi. Bu da fiyatları pozitif yönde etkileyecek. Altının bu düşüşlerini kademeli alımlara çevirmek lazım. Hedefimiz 2024 yılında 2350 dolar seviyesi. Her geri sarkmayı kademeli alım fırsatı olarak değerlendireceğiz. Gram altın TL fiyatında da onsu takip ediyoruz. Gram altın aman aman bir fırsat vermeyecektir. Agresif yükselişler gelmeye devam edecektir. Elinde altını olanlar 2000'li seviyeleri görünce gaza gelip bozdurmamalı. Satanın zarar edeceği bir süreç olacak."

İslam Memiş son olarak gümüş fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu:

"Gram gümüş 23.50 lirada. Burada da fırsatlar oluşuyor. Burada da 24, devamında 26 lirayı takip edeceğiz. 2024 yılında 30 lirayı beklemeyi sürdürüyoruz. Dolar bazında, TL bazında bir fırsat var. Düşüşler kalıcı olmayacak, ilave için alım fırsatı sunmaya devam ediyor."

Kaynak: Haber Global TV