İslam Memiş gram altın için bu rakamı ilk kez verdi: Bildiğiniz tüm rekorları unutun, 2024 yılında...

Finans analisti İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altında rekor seviye için ilk kez yeni bir rakam açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için ilk kez yeni bir rakamı dile getirdi. 2024 yılı için 'altın borçlanmayın' uyarısı yapan İslam Memiş, yeni yıldaki zirve tahmini ile şoke etti...

"Piyasa haftasındayız. TCMB 14:00'te faiz kararını açıklayacak. Döviz kurları, borsa, emtia fiyatlarında etkileşim olacak mı? Faizde neler olabilir? Yatırımcılar nasıl bir karar vermeli?" sorularını akıllara getiren İslam Memiş, ilk olarak borsa değerlendirmelerinde bulundu:

"Borsa İstanbul 100 Endeksi 7662 puanda. 0.82'lik değer kaybı devam etti. Teknik düzeltmeler devam ediyor. 7700 önemli destekti. Bu seviyenin altında kapanışlar yaptı. Borsada orta ve uzun vadeli beklentim pozitif. Borsaya yeni gireceklere endeks tarafı bir fırsat sundu. Hisse senetlerini çeşitlendiren, kredili işlem yapmayanlar, borsa tarafında 2024 yılında kazanmaya devam edecek. 9000 puan öngörümü korumaktayım. Satış için borsada aceleci olmayın."

DOLAR KURU VE PARİTE

Dolar TL kurundaki kısa vadeli hedefi açıklayan Memiş,"Dolar TL kuru 29 lira üzerine yerleşti. 29.60 - 29.70 lirayı hedef alan bir trend var karşımızda. Euro dolar paritesindeki yatay seyir devam ediyor. Bir puanlık düşüş ihtimali var. 1.09 altındaki rakamlara dikkat edelim. Burada bir fırsat oluşabilir. Bizim hedefimiz 1.12 - 1.15. Burada beklemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

İslam Memiş, Youtube'daki kişisel kanalında yaptığı açıklamada gram altınla ilgili ilk kez yeni bir rakam beklentisini paylaştı, elinde altın olanları ve borçlanmayı düşünenleri uyardı...

Kaynak: Haber Global TV