İslam Memiş gram altın fiyatlarını yükseltecek son dakika gelişmesini duyurdu: Makas aralığı da açılabilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili alınan 'kota' kararını değerlendirdi. Memiş, "makas aralığı açılabilir, fiyatlar yükselebilir" öngörüsünde bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

"Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altına kota kararı fiyatları yükseltebilir, makas aralığı açılabilir..." Bu değerlendirme kota haberinin gelmesinin ardından İslam Memiş'ten geldi...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca işlenmemiş altın ithalatına getirilecek "kota uygulaması" ile hem söz konusu ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hem de altın üretimi ve ticareti konusunda ihracatın teşvik edilmesi hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca devreye alınacak uygulamayla, işlenmemiş altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve Türkiye'nin döviz rezervlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Dahilde İşleme Rejimi kapsamında gerçekleştirilen ithalat, kota uygulamasının dışında tutulacak, böylelikle altın üretimi ve ticareti konusunda ihracatın teşvik edilmesi, uzun dönemde cari açıkta olumlu ilerlemeler sağlanması öngörülüyor.

Finans analisti İslam Memiş, bu kararı değerlendirdi.

Memiş, kararın altın fiyatlarına olası yansımasıyla ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. İşte o sözler...

Kaynak: Haber Global TV