"İşaya Kehaneti" nedir? Doç. Dr. Serhan Afacan Haber Global'de değerlendirdi

İşaya ya da diğer bir ifade ile "Yeşaya Kehaneti", Filistin işgalini sürdüren İsrail'in Devlet Başkanı Netanyahu tarafından gündeme getirildi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Afacan, Haber Global canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son Güncelleme:

Yahudilerin kutsal olarak kabul ettiği Tevrat'ı da içerisinde barındıran Tanah'ın bir bölümü olarak bilinen Peygamberler kitabı, İşaya hakkında bilgiler vermektedir. İşaya aynı şekilde kehanetleriyle de bilinmektedir.

Peki, Yeşaya olarak da bilinen İşaya kehanetleri nedir?

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Afacan, Haber Global canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İŞAYA (YEŞAYA) NEDİR?

İşaya, Yahudiliğin kutsal metinlerinden olan, Tevrat'ı da içerisinde barındıran Tanah'ın Peygamberler bölümünde yer alan 8 kitaptan birisidir.

M.Ö. VIII. yüzyılda Kudüs’te yaşayan İşaya peygamberin uyarılarını ve kehanetlerini içermektedir. İşaya bu kitapta, dünya çapında barışın sağlanacağı dönemden ve Hz. Davut'un soyundan gelecek olan kurtarıcı kraldan (mesih) da söz etmektedir.

Kaynak: Haber Global TV

Gazze için resim sergisi açıp, gökyüzüne balon bıraktılar Kız arkadaşa otoyol caniliği! Aileler arası kavgaya iş makinesi de karıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Soykırımın Gölgesinde Geçen Bir Yıl" sergisine ziyaret Düğün konvoyunda dehşet saçtılar Ordu Valisi Erol'dan kahverengi kokarca açıklaması: 15 Ekim'de başlıyor