Instagram'a erişim engeli ne zaman kalkacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun dün yaptığı açıklamalarda, Instagram'ın halen açılamayacağı yönünde söylemleri olmuştu. Peki yeni bir görüşme olur mu? Süreç nasıl ilerleyecek? Türkiye'nin Instagram ekibinden ne gibi talepleri vardı, neden anlaşma sağlanamadı? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

Dün öğle saatlerinde yapılan toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri katıldı.

Görüşmede, Türkiye'nin katalog suçlar ve toplumun hassasiyetlerine aykırı içeriklere yönelik talepleri bir kez daha dile getirildi. Özellikle, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajlarının algoritmalar tarafından engellendiği gerekçesiyle META’ya eleştiriler yöneltildi. META ise, ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve bu çerçevede algoritmaların devreye girdiğini savundu.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

Yapılan görüşmeler sonrası yoğun toplantı trafiği sürüyor.  Gelinen aşamada Türkiye'nin beklentilerinin yerine getirilmesi bekleniyor. Abdulkadir Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz. Görüşme sonrası bize dönüş yapacaklardı, bekliyoruz, takip ediyoruz." İfadelerini kullandı. Ancak yapılan tüm görüşmeler sonrası Instagram halen Türkiye'nin taleplerini karşılamış değil. Görüşme trafiğinin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Korkudan yaptığıyla hayrete düşürdü! Kurdun üzerine geldiğini sanan köpek televizyonu kırdı Hırdavatçıya silahlı saldırı! 4 şüpheliden 3'üne tutuklama Göğün kahramanı ANKA III'ten ilk atış 5 katlı binanın çatı katı alev alev yandı Kırmızı ışıkta geçen otomobil 2 araca çarptı: 3 yaralı Yol verme kavgası kamerada: Tekmeler yumruklar havada uçuştu