İnsan derisinin haritası çıkarıldı: Gençlik iksiri bulundu mu?

Bilim insanları insan cildi üretti. Laboratuvar ortamında insan derisi oluşturulmanın tarifi bulundu.

Son Güncelleme:

Biyoloji alanındaki en iddialı projelerden biri olan İnsan Hücresi Atlası kapsamında, bilim insanları insan bedeninin kök hücrelerden deri hücreleri üretme sürecini keşfetti. Araştırma sonucunda, laboratuvar ortamında az miktarda insan cildi üretmeyi başardılar. Bu önemli gelişme, hücrelerin nasıl farklılaşarak deri hücrelerine dönüştüğünü anlamak için büyük bir adım olarak görülüyor ve biyoloji alanında çığır açıcı yeniliklere kapı aralıyor.

Araştırmanın bulguları, cildin yaşlanma sürecini geciktirmeye yardımcı olabileceği ve gelecekte cilt nakli için hücre üretiminde kullanılabileceği öngörülüyor. Ayrıca, yara izlerinin önlenmesinde de bu yöntemin potansiyel bir çözüm olabileceği belirtiliyor. Bu keşif, ciltle ilgili tedavilerde yeni ufuklar açabilir.

Rojin'in ölmeden önce yaptığı Google aramaları ortaya çıktı Bayburt’ta yaylalar beyaz örtüyle kaplandı Tatlıcı dükkanına silahlı saldırı: O anlar kamerada Yer İzmir: "Dur" ihtarına uymadı, denetimdeki polisi kaputunda sürükledi Çocukların vidanjör arkasındaki tehlikeli yolculuğu Kar yüzünü gösterdi: Ilgaz Dağı'nda yağış başladı