İnfaz yasası yürürlüğe girer girmez tahliyeler başlayacak

Adalet Bakanlığı'nca, TBMM'de kabul edilen Ceza İnfaz Yasası yürürlüğe girer girmez tahliyelerin başlayacağı, tahliyelerin cuma gününe kadar tamamlanmasının beklendiği duyuruldu.

Son Güncelleme:

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, TBMM'de kabul edilen Ceza İnfaz Yasası yürürlüğe girer girmez, tahliyelerin başlayacağı belirtildi.  

Tahliye sürecinde kolluk kuvvetlerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümlü yakınlarının kalabalıklaşmasına izin vermeyeceği, basın mensuplarını da belli bir noktadan çekim yapmaları konusunda uyaracağı bildirildi.

Aynı zamanda ilk tahliyelerin ardından bir süre sonra bakanlık tarafından da farklı noktalardan tahliye görüntüleri ve fotoğrafların basın mensuplarıyla paylaşılacağı kaydedildi. Bilgilendirmede, tahliyelerin cuma gününe kadar tamamlanmasının beklendiği, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de tahliyeler bittikten sonra genel bir değerlendirme yapacağı bildirildi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevindeki yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.

Cezaevinde geçirilmesi gereken sürelerin yeniden belirlendiği 70 maddelik düzenlemeyle başta Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı.

DHA 

Sonraki Haber