İnfaz yasası değişiyor: Suç işleyen bir kişi mutlaka cezaevine girecek

Kamuoyunda infiale yol açan olaylar ve "cezasızlık algısının oluşmasının önüne geçilmesi" için hükümet harekete geçti. Yeni yapılacak düzenlemeyle, suç işleyen hiç kimse elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşamayacak. Hadım yasası da gündemde. Peki hadım yasası nedir? Mevcut hukuk sistemindeki cezalar caydırıcı mı? Haber Global ekibi hem uzmanına hem de sokağa sordu.

Son Güncelleme:

Suçlunun yaptığının yanına kar kalmaması için harekete geçildi. Ceza sistemindeki iyi hal indirimi sil baştan değişecek. Talimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Amaç, kamuoyunda infiale neden olan olaylar ve cezasızlık algısının oluşmasının önüne geçilmesi. Ceza infaz sistemine göre 2 yılın altında hapis cezasına mahkûm olanlar koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevine girmeden tahliye oluyordu. Yeni düzenleme ile bu duruma son verilecek.

Ceza İnfaz Yasası'nda yapılacak değişiklikle suç işleyen bir kişinin mutlaka cezaevine girmesi sağlanacak. Şu anda üzerinde durulan formüle göre hapis cezasına mahkum olanların en az bir ay cezaevinde kalmaları düşünülüyor.

HADIM YASASI UYGULANABİLİR Mİ?

Peki mevcut hukuk sisteminde hadım yasası uygulanabilir mi? Haber Global'e konuşan Avukat Selahattin Par konuyla ilgili olarak, "Bilimsel olarak bu kişilerin suç potansiyelinin olması geçmişinde benzer suçları işlemiş ve mahkeme kararıyla sabit olması uzman heyetler tarafından da cinsel sapkınlığının olduğu ispatlanması şartıyla yapılabilir" dedi.

Vatandaşlar da hadım cezasının gelip gelmemesi konusunda kararsız. Kimi iyi olur derken kimi ise daha büyük caydırıcı cezalar olması gerektiğini savunuyor.

Yüksekova’da Nehil sazlığı alev alev yandı Otomobilin bagajında tehlikeli yolculuk Kayalıklardan düşen Rus turist ekipler tarafından kurtarıldı Fransa'da alarmın seviyesi turuncuya yükseldi Dere yatağına düşen Türk bayraklarını çıkardı öpüp alnına koydu Kırgızistan Cumhurbaşkanı'ndan Selçuk Bayraktar'a devlet ödülü