İl il 'kurbanlık fiyatları' belli oldu: Pazarlardaki bu oyuna dikkat, paranız yanmasın!

2022 Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kurbanlıkların fiyatları da merak ediliyor. İllerde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ne kadar? İşte il il 2022 kurbanlık, büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları. Öte yandan, uzmanlar kurban pazarlarındaki bir dolandırıcılığa karşı uyarıyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

2022 Kurban Bayramı 9 Temmuz - 12 Temmuz tarihleri arasında olacak. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları da merak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Peki, kurbanlık fiyatları ne kadar?

KURBAN FİYATLARI

Kurban, kurbanlık fiyatlarıyla ilgili rakamlar sürekli güncelleniyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, geçen hafta İzmir için açıklama yapan İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, büyükbaş kurbanlıklar için 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar için ise ortalama 3-4 bin lira olacağını belirtmişti.

KURBANLIK KİLOGRAM FİYATI

2022 yılı canlı büyükbaş kilogram fiyatı 65 TL'den, küçükbaşın kilogram fiyatının ise 87/ TL'den başladı. Geçen sene bu rakamlar 30-36 liraydı. Artışın TÜİK'in açıkladığı enflasyonu aştığı ve yüzde 100'den fazla olduğu görüldü.

Peki, hangi ilde kurbanlıklar kaç liradan satılıyor. İşte  il il güncel kurbanlık fiyatları...

Kaynak: Haber Global TV