İkinci el araç satışında yeni dönem

2. El otomobil satışında yeni bir dönem başladı, güvenli ödeme sistemi devreye girdi. Bundan böyle 2. El araç satışında para belirlenen bankanın güvenli ödeme sisteminde bekletilecek. Noter satışının onaylanmasının ardından bekleyen para satıcının hesabına geçecek.  Bu sayede araba dolandırıcılığın örneği geçilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme:

2. El otomobil satışında yeni dönem resmen başladı. Araç alım satımında güvenli ödeme sistemi zorunlu hale geldi. İkinci el araçta satıcı ve alıcı arasındaki para trafiği artık kontrol altında olacak.

Güvenli ödeme sistemine aracını satan kişi giriş yapacak. Alıcı da referans numarası ile katılım sağlayacak. Araç bedeli ortak banka  havuzunda tutulacak Noterde satış işlemi tamamlandıktan sonra para satıcının hesabına aktarılacak.

 Noter satışı öncesinde alıcı ve satıcının ortak bir banka belirlenmesi istenecek. Para o bankanın güvenli ödeme sisteminde bekletilecek. Araç satış bedeli üzerinden banka 105 TL ücreti kesecek 52,5 lirası katılım payı olarak Noterler Birliği’ne aktarılacak.

10 keçisi tüfekle vurulan çoban: "Ne istediniz gebe hayvanlarımdan, içim yanıyor" Tek katlı bina yaşlı adamın üzerine böyle çöktü! ‘Şehit Kokusu’ adını verdiği parfümü satan işletmeye ceza Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın eşi: “Şehitlerimizi unutmayalım” Fatih’te cam çerçevenin adamın üzerine düştüğü o anlar kamerada La Casa de Papel'in Berlin'i Pedro Alonso, İstanbul'da görüldü