İhracatçılara ve depremzedelere müjde! Meclis'te kabul edildi

Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İhracatçılara verilen hususi damgalı pasaport hakkı süresine ve depremzedelere ilişkin düzenlemeler de teklifte yer aldı.

Son Güncelleme:

AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan, İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren, Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

2 YILDAN 4 YILA ÇIKARILIYOR 

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen teklife göre, ihracatçılara verilen hususi damgalı pasaport hakkı süresi 2 yıldan 4 yıla çıkıyor.

DEPREMZEDELERE MÜJDE

Kanuna göre, Denizli'nin Acıpayam, Bozkurt ve Çardak, Malatya'nın Arguvan, Doğanyol ve Pütürge, Elazığ'ın Sivrice ile Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçelerinde yaşanan depremlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla düzenleme yapılacak. Deprem nedeniyle konut, ahır ve iş yeri yıkık, ağır ve orta derecede hasar gören afetzedelere kredi desteği sağlanacak. 

Sonraki Haber