İdlib şehitleri son yolculuğuna uğurlandı!

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Son Güncelleme:

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Emin Yıldırım, memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı. Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, şehit yakınları tabuta sarıldı. 

İdlib’de rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Emin Yıldırım'ın cenazesi Hatay’ın Akcurun Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Yıldırım'ın naaşı Akcurun Mahallesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti ve CHP milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



İdlib'te düzenlenen hava saldırısında şehit olan Kayserili Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz, memleketi Develi'de son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehidin annesi Penbe Taşöz, oğlunun tabutu başında asker selamı vererek, "Sana söz verdim ağlamayacağım oğlum" dedi. Suriye'nin İdlib' kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan Kayserili Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz, Kayseri'nin Develi ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit için Develi meydanında tören düzenleniyor. Şehidin al bayrağa sarılı tabutunun yanına gelen anne Taşöz,"Sana söz verdim ağlamayacağım oğlum" dedi. Şehidin kız kardeşi Sena ise ağabeyinin üniformasını giyerek, tabutun başında asker selamı verdi.

Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla babaevine getirildi. 

Anne Arzu Şahin, "Sarı kuzum" diyerek ağlarken baba Mehmet şehidin eşi Nuray, kardeşleri Gökhan, Murat, İrem ve Havva Şahin ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehidin 2 yaşındaki kızı Yasemin de helallik alınırken babasının tabutu başında yer aldı. 

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı belediye önüne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende Süleyman Şahin'in öz geçmişi okundu. 

Şehidin babası Mehmet Şahin törende taziyeleri kabul etti. 

Cenaze namazı şehidin namazına yetişemeyen vatandaşlar için tekrar kılındı. 

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ve helallik almasının ardından Şahin'in naaşı Dinar Asri Mezarlığındaki şehitlikte defnedildi. 

Törene, şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgenaral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın cenazesi memleketi Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesine binlerce kişi katıldı. Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın naaşı Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’ndeki baba evine getirilirken anne Edibe ile baba Yusuf gözyaşı döktü. 29 yaşındaki şehidin cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından Antakya Mezarlık Kompleksi’ne getirildi. Burada düzenlenen törende ailenin isteği üzerine gazeteciler alana alınmadı. Ancak cenazede anne, baba ve kardeşlerin güçlükle ayakta durduğu görülürken şehidin bir yakını fenalaşarak tedavi amaçlı ambulansa alındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Antakya Şehitliği’ne defnedildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra kent protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. Tören alanının etrafındaki evlere de Türk bayraklarının asıldığı görülürken bazı vatandaşlar evlerinden töreni takip etti.

ŞEHİT ASTSUBAY AKÇADAĞ'I, 10 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehit Akif Akçadağ'ın naaşı hastane morgundan alındıktan sonra Karamanlı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze tarihi Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen törene; şehidin ailesi, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 1'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, 5'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Emin Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

DUA VE TEKBİRLERLE UĞURLADILAR

İl Müftüsü Celal Sürgeç helallik aldıktan sonra cenaze namazını kıldırdı. Cami avlusunda yer kalmadığı için kabalağın büyük bir bölümü caminin dışında ve yolda saf tuttu. Daha sonra askerler şehidin naaşını omuzladı. Bu sırada cami içinde ve dışında yaklaşık 10 bin kişi tekbir ve dualarla Akçadağ'ı sonsuzluğa uğurladı. Şehit Akif Akçadağ, götürüldüğü Orhangazi Mezarlığı'na gözyaşları arasında toprağa verildi.

"BİZ BİLİNMEYENLERİZ ANSIZIN GELİR ANSIZIN GİDERİZ"

Şehit Akif Akçadağ'ın WhatsApp'daki durumuna "Biz bilinmeyenleriz ansızın gelir ansızın gideriz" yazdığı ortaya çıktı. Okuyanları duygulandıran bu mesajı şehidin kardeşi, sosyal medyadan "Kardeşimin düğün konvoyunda mutluluk gözyaşı hayal ederken, şehit konvoyunda hüzün gözyaşı döktürenler için yaşasın cehennem" notuyla paylaştı.

İDLİB ŞEHİDİ RECEP BEKİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşiltepe Mahallesi’ndeki Abdülkadir Geylani Camii’nde şehit Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir için düzenlenen cenaze törenine ailesi ve ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vali Aziz Yıldırım, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, askeri erkan protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit annesi Emine Bekir oğlunun cenaze törenine ambulansla getirildi ve tedbir amaçlı olarak başında bekleyen sağlık ekipleri nezaretinde tüm töreni ambulanstan takip etti. Babası uzun yıllar önce vefat eden 5 erkek kardeşin en küçüğü olan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yeşiltepe Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI SELİM NERGİZ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Selim Nergiz'in cenazesi, memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Nergiz'in (25) naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında, havanın yağışlı olması nedeniyle ilçedeki kapalı pazar yerine getirildi.

Burada düzenlenen törene şehidin 4 aylık hamile eşi Fatma, anne Gülüstan, baba Mehmet Ali Nergiz, kardeşleri ile yakınlarının yanı sıra, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehit yakınları gözyaşı dökerken Bakan Gül'ün de gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Şehidin cenazesi törenin ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT ASTSUBAY MUHAMMED ALİ ÖZER

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Muhammed Ali Özer'in cenazesi memleketi Hatay'ın Antakya ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Özer'in (25) Türk bayrağına sarılı tabutu, Güldere Mahallesi'ndeki evinde helallik alınmasının ardından baba Hüseyin Özer'in isteği doğrultusunda cenaze namazının kılınacağı mahalle mezarlığına kadar omuzlarda taşındı.

Buradaki törene şehidin annesi Nazmiye, babası Hüseyin Özer ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Özer'in askeri beresini ve künyesini takan sözlüsü Gülşen Türkoğlu asker selamı vererek şehidin tabutuna sarıldı, gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi mahalle mezarlığında defnedildi.

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN BAYRAM OLGUN

Şehit düşen Piyade Teğmen Bayram Olgun'un naaşı, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Bayram Olgun'un (26) naaşı, Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi'ne götürüldü.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, babaevinde helallik alınmasının ardından mahalledeki Karşıyaka Camisi'ne getirildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazına katılmak için gelen binlerce kişi hep bir ağızdan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Şehidin annesi Döne, kardeşi Osman, askeri üniforma giyen kız kardeşleri Ülfet, Fadime ve Esma Yılmaz ile nişanlısı Ayça Sarvin, tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.

Anne Döne Olgun, "Bayram'ım ciğerim yanıyor, Bayram'ım bugün senin bayramın oldu, al bayrağın oldu. Seninle gurur duyuyorum." diye ağıt yaktı.

Şehidin yakınlarını ise protokol üyeleri teskin etmeye çalıştı.

Öte yandan, şehit Olgun'un, 3 ay önce babasını, 10 gün önce de amcasını kaybettiği öğrenildi.

Olgun'un naaşı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda, babasının kabri yanında toprağa verildi.

ŞEHİT ASTSUBAY MUHARREM ÖĞÜTCÜ

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Muharrem Öğütcü'nün cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde toprağa verildi

Karlıova Devlet Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki şehit Öğütcü'nün naaşı, ambulansla Merkez Ulu Camisi'ne getirildi.

Törende Kur'an-ı Kerim ve şehidin öz geçmişi okundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bize düşen onların emanetini en güzel şekilde korumaktır. Onların uğrunda canlarını feda ettiği bu vatanı, milleti en güzel şekilde muhafaza etmek ve geleceğe taşımaktır. Üç ayların başlangıcında Regaip Kandili gecesinde şehit olan bu kardeşlerimiz bütün milletin ciğerini yaktı, hepimizin ciğeri yandı ama en fazla acıyı da aile duydu. Şehidimizin ailesine sabır diliyorum. Onlar artık bütün bu millete emanettir.

Şehidimizin babası hepimizin babasıdır, ailesi hepimizin ailesidir. İnşallah en güzel şekilde devlet ve millet olarak onların kıymetini bileceğiz. Şehitlerimiz sayesinde huzur ve güven içindeyiz. Şehitlerimiz sayesinde milyonlarca sivil insan Esed rejiminden canını kurtarabiliyor. Hükümetimiz, devletimiz şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için her türlü çabayı sarf ediyor. Misliyle buna gereken cevap sahada veriliyor. Bunu yapanlar en ağır şekilde karşılığını görüyorlardır, görmeye devam edecekler fakat asıl karşılık ahirette olacaktır.

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Muharrem Genç'in öğle vakti kıldırdığı namazın ardından Suçatı köyü mezarlığına defnedildi.

Törene şehidin babası Ramazan, annesi Süphan, kardeşi Yasin Öğütcü ve yakınları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, 49'uncu Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Ali OIcay Küçüttepe, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum amirleri ile çok sayıda kişi katıldı.

ŞEHİT TOLGA CAN YILMAZ

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (24), memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın cenazesi, sabah saatlerinde askeri uçakla Çaycuma Havaalanı'na getirildi. Şehit Yılmaz için Çaycuma Kapalı Pazar Yeri'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Tülay Yılmaz ve emekli maden işçisi babası Tacettin Yılmaz güçlükle ayakta durdu. Oğulunun tabutuna sarılan Tülay Yılmaz, "Bunu hak etmedin oğlum. Yakışıklı oğlum. Sen benim bebeğimdin. Mis gibi kokuyorsun oğlum. Ben ne yaparım sensiz” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Yılmaz'ın yakınları da törende gözyaşlarını tutamadı.

İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yılmaz'ın cenazesi, ilçeye bağlı Karapınar beldesinde toprağa verildi.

Sonraki Haber