İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Gösterilerde 16 polis yaralandı, 54 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Gösterilerde 16 polis yaralandı, 54 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç İBB'deki soruşturmalar kapsamında sokağa çıkan protestoculara seslendi. İki bakan da "Halkı sokağa, meydanlara çağırmak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur. Oyuna gelmeyin" uyarısında bulundu. Yerlikaya son yaptığı açıklamada 16 polisin yaralandığını duyurdu.

Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bazı sosyal medya hesapları üzerinden; “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ve “Suç İşlemeye Tahrik” suçları kapsamında 72’si yurt dışında olmak üzere toplam 326 şüpheli hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda 54 şüpheli yakalanmış, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." dedi.

"16 POLİSİMİZ YARALANDI"

Yerlikaya açıklamasına şöyle devam etti: 

Ayrıca, dün gece düzenlenen gösterilerde 53 şahsa;
-2911 Sayılı Kanuna Muhalefet,
-Kamu Malına Zarar Verme ve
-Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçlarından işlem yapılmıştır.

Bu gösterilerde 16 polisimiz yaralanmıştır. Polislerimize acil şifalar diliyorum.

Kahraman polislerimiz, milletimizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden görev başındadır.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadelemize kararlılıkla devam etmektedir.

Bakan Yerlikaya, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Polis, öğrencilere plastik mermi ile müdahale etti’ iddiası doğru değildir. İzinsiz yapılan gösteri sırasında göstericilere yönelik plastik mermi ile müdahale edilmesi söz konusu değildir. Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde plastik mermi bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verdi.

"OYUNA GELMEYİN"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halkı sokağa, meydanlara çağırmak en hafif tabiriyle ‘sorumsuzluktur.’ Sokakları karıştırmanın vebalini hiç kimse; ne siyasi, ne hukuki, ne de vicdani olarak ödeyebilir. Göstericilere sesleniyorum: Aranıza karışan provokatörlerin oyununa gelmeyin. Polislerimiz, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için 7/24 görevinin başındadır" ifadelerine yer verdi.

BAKAN TUNÇ'TAN UYARI!

Adalet Bakanı Tunç'un ise açıklamaları şöyle: 

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmalar üzerinden yapılan sokak çağrıları hukuk dışıdır ve asla kabul edilemez. Yargı makamları tarafından yürütülen soruşturmalarda, yöneltilen suçlamalara cevap verilecek yer sokaklar değil bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bu süreçte herkes sağduyulu olmalı; özellikle sorumluluk makamında bulunanlar, açıklamalarında daha fazla dikkat ve özen göstermelidir. Provokatif açıklamalar yaparak ya da yargıyı tehdit ederek gerçekleri değiştirmek mümkün değildir. Yargı mensupları kararlarını verirken hiçbir yerden talimat almadıkları gibi sokaktan da etkilenmez, yalnızca dosya kapsamına göre karar verir. Soruşturma tamamlandığında dosyanın içeriği, iddialar, savunmalar ve deliller tüm şeffaflığıyla kamuoyunun bilgisine sunulacak, maddi gerçek iddialarıyla ve savunmalarıyla net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Toplanan deliller ışığında kararı bağımsız ve tarafsız yargı verecektir ve bu kararlara karşı hak arama yolları sonuna kadar açık ve hukuk düzenimiz içerisinde denetime tabidir. Bu süreçte peşin hüküm vermeden sükunetle soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir. Vatandaşlarımızı polislerimizle karşı karşıya getirmenin, provokasyonlarla sokakları karıştırmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir.