İBB Başkanı İmamoğlu: Kınıyorum, milletimize şikayet ediyorum

İstanbul İtfaiyesi Temiz Hava Solunum Cihazı (THSC) Test ve Bakım Merkezi'nin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına personel alım izniyle ilgili tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Diare Başkanlığı, İtfaiye erlerinin görevlerinde kullanmaları için alınan Temiz Hava Solunum Cihazları'nın (THSC) tanıtımı ile cihazların test ve bakımının yapılacağı merkezin açılışı Kağıthane'de gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İBB İtfaiye Dairesi Başkanı Remzi Albayrak, itfaiye erleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Program, açılışı yapılan tesiste yürütülecek faaliyetlere ilişkin tanıtım filminin izletilmesiyle başladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte tesisin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra ise İmamoğlu ve beraberindekiler tesisi gezerek yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

"BU MERKEZ, KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZİ VE TÜM VATANDAŞLARIMIZI HAYATA BAĞLAYACAK"

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Açılışını yaptığımız ve hizmete giren bu merkez zor anlarında kahraman itfaiyecilerimizi de hizmet ettikleri tüm vatandaşlarımızı da hayata bağlayacak. Temiz Hava Solunum Cihazı Test ve Bakım Merkezi sayesinde itfaiye hizmetlerimizi kalitesi artacak. İtfaiyecilerimiz cihaz ve ekipmanlarının tüm testlerden geçtiğine emin olacaklar. Bunu bilmenin huzuruyla hizmet sürdürecekler" dedi.

"MİLLETİMİZİN PARASINI MİLLETİMİZE HİZMET NOKTASINDA HİZMET SUNMAKTAN BAŞKA BİR AMAÇ GÜTMÜYORUZ"

İmamoğlu, "Halkçı ve kamucu karakterimizin de bir yansımasıyla bu tür hizmetlerin iç hizmet şeklinde bizim bünyemizde yapılması noktasında attığımız adımlara da bir örnektir. Ve biz bu tür adımları aslında sıklıkla atıyoruz. Birçok hizmeti kamusal önemine uygun olarak belediye bünyemizde harekete geçirmeyi önemsiyoruz. Milletin parasını milletimize hizmet noktasında en doğru, en kaliteli hizmeti sunmaktan başka bir amacı gütmeden, hem işin tasarrufu, hem işin gerekliliği, hem de işi teminat altına almanın her rakamdan daha önemli olduğunu bilen bir anlayışla bu yatırımları yapıyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ BU TÜR KURUMLARIMIZI GÖRDÜĞÜNDE GÖZLERİ NEMLENMELİ"

Başkan İmamoğlu, "Bu kurumlar milletimize ait kurumlar. Bu kurumlar bir şahsa, bir döneme, bir siyasi anlayışa, bir siyasi partiye mal edilemeyecek kadar kutsal ve çok ileri düzeyde, çok yüksek seviyede kurumlar. Yukarıda İstanbul İtfaiyesi amblemini gördüğümde gururlanıyorum. İstanbul Zabıtası dediğimde gururlandım. Dolayısıyla bu tür kuruluşların çok daha özenli bir gayretle analiz edilmesi lazım. Sahada hizmet verirken vatandaşlarımızın bu tür kurumlarımızı gördüğünde gözleri nemleneli. Onlarla gurur duymalı, onlarla çok büyük bir güven ilişkisi yaşamalı. Sırtını onlara dayamalı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

"İTFAİYE ERİ OLMANIN BİR MESLEK KABUL EDİLMESİ HUSUSUNDAKİ ADIMLARI YETKİLİLERE HATIRLATMAK İSTERİM"

Ekrem İmamoğlu, "İtfaiye teşkilatımız örneğin bu tür riskli sahalarda hizmet eden, afet anında ilk ön sıralarda mücadeleye koşan çalışanlarımızın yaşadıkları hanelere kadar inceleyerek, 'o hanelerde acaba bir risk altında olan mı var' veya 'bir deprem afet anında kendi kişisel sorunları var mı' diyerek, derinlemesine inceleme yaparak onlara katkı sunan ve katkı sunma arayışı içinde olan da bir yönetimiz. Bu ve benzeri işlemleri yaparken özellikle itfaiye teşkilatımızın eksik kalan ve itfaiye çalışanlarımızın kendi iş tarifleriyle ilgili sıfatları ile ilgili arayışlarını her zaman desteklemiştim. Bir kez daha bunun kanuni düzenlemesiyle itfaiye eri olmanın bir meslek kabul edilmesi hususunda atılması gereken adımların mutlaka atılmasını tekrar ilgililere hatırlatmak isterim" dedi.

"PERSONEL ALIM İZNİYLE İLGİLİ BİR İMZANIN ESİRGENMESİ BÜYÜK BİR GARİPLİK"

İmamoğlu, “Kocaman itfaiye teşkilatımızın her yıl belli bir sayıda kişisi emekli olmakta ya da farklı vesilelerle bu kocaman teşkilatın bireyleri ayrılabilmekte, farklı statülere geçebilmekte. O bakımdan bizim teşkilatımıza ve özellikle deprem ile mücadele edilen bu şehrimizde afet öncesi ve afet sonrası yapılması gereken iş ve işlemlerde çok mühim olduğunu bildiğimiz bu teşkilatımızın personel alım izniyle ilgili süreçlerine hala bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik, büyük bir zavallılık olarak tarifliyorum. Tekrar ifade ediyorum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bu imzayı geciktirmesini buradan kınıyorum, milletimize şikayet ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİR İMZAYI ATMAMANIN BEDELİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?"

İmamoğlu son olarak İstanbul'un metro yatırımlarına ilişkin konuşarak, “ Efendim bir imza ile bir metro hattının elde edeceği finansmanın, para kapıda bekliyor, para kapıda bekliyor. Allah aşkına bir imzayı atmamanın bedelini nasıl ödeyeceksiniz. Bunu erteleyen ya da imzalamayan kim, sayın bakan mı daha yukarısı mı daha aşağısı mı. Bu kim ise onu 86 milyon vatandaşımızın vatandaş hakkı ve hukukuna, 16 milyon insanımızın da hemşerilik hakkı ve hukukuna şikayet ediyorum. Çok net şikayet ediyorum. Bu 1 sene 1.5 sene, Allah aşkına ya. Olmaz, yapılmaz. Bu olmaz. Bakın bunların her birisi de, yani borçlanma hakkı hukuku da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden bütün siyasi partilerin oy birliğiyle geçmiş, alınması uygun görülmüş hak ve hukuklar onun da altını çizeyim" dedi.

Sonraki Haber