Hizbullah'ın çağrı cihazları patlatıldı, Bakan Uraloğlu iki ihtimali açıkladı! Türkiye için risk var mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, İsrail'in Hizbullah'ın çağrı cihazlarına saldırısıyla ilgili iki ihtimalin ön planda olduğunu söyledi. Bakan, "Türkiye için bir risk var mı?" sorusunu da yanıtladı.

Son Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hizbullah'ın çağrı cihazlarına saldırıyla ilgili soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda konuşan Bakan Uraloğlu, "Siber güvenlik uzmanı arkadaşlarımızla konuyu tartışıyoruz. Görüntülerden cihazların ne olduğunu çıkarmaya çalışıyoruz. İki senaryo üzerinde duruyor arkadaşlarımız. Biri zaten Hizbullah'ın bu cihazları kullandığı biliniyor. İsrail'in bunların yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları, patlayıcı yerleştirmiş olma ihtimalini de katarak söylüyorum ve bunları satın aldırdıkları.

İkinci ihtimal ise burada bazı sinyallerle bataryaların kısa devre yaptırılarak ısıtılması sonucu paylatılması. Geçmişte telefon tamircilerinde, insanların cebinde patladıklarını görmüştük. Orada ölümcül sonuç olmadı, önemli yaralanmalar olmadı. Sanki ilk söylediğimiz ihtimal güçlü gibi duruyor. İçine patlayıcı yerleştirilmesi muhtemel" dedi. 

TÜRKİYE İÇİN RİSK VAR MI?

Bakan Uraloğlu, çağrı cihazları konusunda Türkiye için bir risk olup olmadığı sorusuna, "Neredeyse hiç kullanılmıyor noktasında bu cihazlar. Ben hiç rastlamadım. Ne kadar vardır onu bile biliyor değilim Türkiye'de. Bu çağrı cihazları üzerinde Türkiye'de risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." yanıtını verdi. 

Bakan Uraloğlu, "Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız" açıklamasında bulundu.

Sonraki Haber