Herkesin terk ettiği memleketine Almanya'yı bırakıp yerleşti

Almanya'da 49 yıl yaşadıktan sonra memleketi Kahramanmaraş'ı özleyen 73 yaşındaki gurbetçi, depremden sonra Almanya'yı terk edip memleketinde konteynerde yaşamaya başladı.

Son Güncelleme:

Yarım asır önce, tahta valizleriyle Almanya'nın yolunu tutanlardan birisi de Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Doğanlıkarahasan Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki Oruç Yağbasan oldu. 1975 yılında 24 yaşındayken bir umutla köyünden ayrılarak Almanya'ya giden ve aynı zamanda eşini de götüren Yağbasan, hem Alman hem de Türk vatandaşı olarak 49 yıldır Almanya'da yaşamını sürdürdü.

'Vatanım, toprağım' dediği Doğanlıkarahasan Mahallesi'nde depremin acılarını, geçmişteki hatıralarıyla unutmaya çalışan gurbetçi vatandaş, zor da olsa konteynerde hayata tutunmaya çalışıyor. Çocuklarının, ailesinin henüz Almanya'da olduğunu ifade eden Yağbasan, 6 Şubat depremleri sonrası köyüne yerleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Mardin'de Togg ile şehir turu Tekirdağ'da Sıla bebek ve Narin Güran protestosu Kilis'te sıkı denetim: Okullar bölgesi için yakın markaj Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında Bilecik'te toplanmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı