Her seferinde koparıp atıyorduk ama bakın nasıl kullanılıyormuş! Mısır püskülünü kaynatıp içenler çok şaşırıyor

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda bazı gıdaların alternatif tüketimleri de yeniden popüler hale gelmeye başladı. Mısır pişirirken etrafındaki püskülü soyup çöpe atanlar bu haberi okuyunca çok üzülecek.

Son Güncelleme:

Mısırın püskül kısmı yetişme esnasında mısırın çevresinde olan bitki kısmıdır. Ancak mısır satın alınırken ya da evlere getirildiği zaman püskül kısmı mısırdan ayrılarak çöpe atılır. Mısır püskülünün mısır kabuğu gibi görülmesi çöpe atılmasının ana nedenidir. Ancak mısırların püskü kısmı da en az mısırın kendisi kadar sağlıklıdır. 

Mısır püsküllerinin yapısında yüksek miktarda antioksidan, diyet lifi ve mineral bulunmaktadır. Barındırdığı bu sağlıklı içerik sayesinde mısır püskülleri faydalı besinlerdir. Çoğu zaman çöpe atılan mısır püskülünün alternatif bir tüketimi ise sağlık açısından oldukça faydalıdır. İşte mısır püskülünün faydaları ve doğru tüketimi: