Her duştan sonra kullanıyorduk ama aslında el sürmek bile zararlı! Saç kurutma makinesinin bilinmeyen zararı ortaya çıktı

Saç kurutma makinelerinin kullanılması pratik bir şekilde saç kurutmayı sağlayan bir yöntem olsa da uzun vadede saçlarımızın sağlıklı yapısına zarar vermektedir. Yüksek ısıya maruz kalan saç telleri zaman içerisinde nemini kaybederek yıpranmaya başlar.

Bu durum saçlarımızın daha mat görünmesine ve uçlarının çatallaşarak kırılmasına neden olur. Dolayısıyla da zamanla saç tellerinde yanmalar meydana gelmeye başlar. Ayrıca yüksek ısın saçların protein yapısını bozarak güçsüzleşmesine neden olur. 

Bunların yanı sıra saç derisi de yüksek ısıdan olumsuz şekilde etkilenebilir. Saç derisi kuruyup tahriş olur ve bu durum kepek oluşumuna yol açar. Saç köklerine doğrudan ulaşan yüksek ısı kökleri zayıflatarak saçlarda dökülmelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Saç kurutma makinesi kullanmaya devam etmek istiyorsanız saç ile makine arasındaki mesafeyi artırmak daha doğru olacaktır.