Hep faydalı diye biliyorduk ama bakın ne zararı varmış! Artık ekşi mandalina yerken iki kez düşüneceksiniz

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda pek çok farklı bilgi açıklanıyor. Ancak sağlıklı yaşam adı altında bilinçsizce gerçekleştirilen bazı tüketimler sağlığımıza zarar veriyor. Bunu öğrenince ekşi mandalina yemeden bir kez daha düşüneceksiniz.

Son Güncelleme:

kış aylarının favori meyvesi mandalina sağlık açısından pek çok faydayı bünyesinde barındırmaktadır. İçerisindeki C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendiren mandalina uzmanlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilen gıdalar arasındadır. Ancak mandalina tüketirken dikkat ediilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

Mandalina tüketiminde yapılan bazı hatalar mandalinanın sağlığa zararlı bir hale gelmesine yol açıyor. Mandalina tüketiminde yaygın şekilde yapılan bu hata ise mandalinanın sık bir şekilde tüketilmesi. Günde yeterli olan mandalina tüketim miktarı ise 2 adet. Günde 2 adet mandalina tükettiğiniz takdirde tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Ancak aşırı mandalina tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açıyor. İşte aşırı mandalina tüketmenin zararları: