Haydar Baş koronavirüsten hayatını kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş (73), 4 gündür Trabzon'da 'Covid-19' teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, memleketi Trabzon'da, ailesinden 8 kişi ile 'Covid-19' testleri pozitif çıkınca hastanede koronavirüs tedavisine alındı. Akçaabat ilçesindeki özel hastanede 4 gündür tedavi gören Baş, solunum desteğine ihtiyaç duyunca dün yoğun bakım servisine alındı. Haydar Baş, doktorların tüm müdahalelerine rağmen bugün yaşamını yitirdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAYDAR BAŞ İÇİN TAZİYE MESAJI

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi Haydar Baş’ın dün akşam durumunun iyiye gittiği açıklanırken bu sabah saatlerinde vefat ettiği haberi geldi.

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CENAZEYE YAKINLARI DIŞINDA KİMSE ALINMAYACAK

Trabzon’da 'Covid-19' teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın cenaze töreni ile ilgili hazırlıklar sürüyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabah saatlerinde yaşamını yitiren Baş’ın cenazesi, hastane morgundan alınarak, Bostancı Gasilhanesi’ne getirildi. Baş’ın toprağa verileceği Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi’nde de önlemler alındı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan mahallenin giriş ve çıkışları kapatılırken, özel kıyafetli görevliler, Haydar Baş’ın evinin çevresini de bariyerle kapattı. Taziye için gelen, Baş’ın birinci dereceden akrabaları dışındakiler eve alınmazken, akrabalarının da kimlik kontrolünün ardından maske ve eldiven takarak eve girişine izin veriliyor. Mahalleye gelen Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper de alınan önlemleri denetledi.

BAHÇELİ'DEN HAYDAR BAŞ İÇİN TAZİYE MESAJI

Haydar Baş’ın cenazesi, yarın öğle vakti Sarıtaş Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verilecek. Cenazeye Baş'ın yakınları ve din görevlileri dışında kimsenin alınmayacağı açıklandı. 

Haydar Baş ve ailesinin oturduğu Akçaabat'a bağlı Sarıtaş Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. (DHA/İHA)

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haydar Baş'ın vefatıyla ilgili, "Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatından derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." mesajını paylaştı

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Haydar Baş'ın vefatının ardından baş sağlığı mesajı paylaştı. Çelik, "BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Allah’tan rahmet diliyoruz. Partimiz adına, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Dışişleri Bakanı Meclüt Çavuşoğlu ise, "Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’a Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." açıklamasında bulundu. 

HAYDAR BAŞ KİMDİR? 

Haydar Baş 28 Ocak 1947'de Trabzon'da doğdu. Haydar Baş, Bağımsız Türkiye Partisi'nin kurucularından ve mevcut genel başkanıydı. 2011 Genel seçimlerinde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca Av TV, İcmal dergisi, Kadırga TV, Köy TV, Meltem TV, Mesaj TV, Sıhhat TV, Yeni Mesaj gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibiydi. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1970 senesinde Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Daha sonra lisansüstü eğitimini, doktorasını ve profesör unvanını Bakü Devlet Üniversitesi'nden almıştır.

Sonraki Haber