Hayalleriniz tuzla buz olmasın! Tatlı ve acı biberi ayırt edip tatsız sürprizlerden korunmak için bu yöntemi bilmek gerek

Acı biber ve tatlı biberi birbirinden ayırmanıza yardımcı olabilecek bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalardan yardım alarak en sağlıklı biber seçimini yapabilirsiniz. 

Biber seçerken ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta biberlerin sap ve gövdesini birleştiren taç yapraklardır. Bu taç yapraklardaki çıkıntı sayısı 5'ten az ise bu durumda alacağınız biber tatlı çıkacaktır. Ancak acı biberlerde bu çıkıntı sayısı 5'ten yüksek olacaktır. Ayrıca biber seçerken biberlerin fiziksel görünümüne de dikkat etmek gerekiyor. 

Eğer alacağınız biber daha büyük, daha etli ve yuvarlak uçlu ise tatlı, daha küçük, ince ve sivri uçluysa da acı çıkma ihtimali çok yüksek demektir. 

Biberin kokusu da biberin acı olup olmadığını anlamaya yardımcı olur. Eğer alacağınız biber meyvemsi ve hafif bir kokuya sahipse bu biber tatlı, öte yandan eğer keskin ve baharatlı bir koku varsa bu biberin acı olduğu anlamına gelmektedir.