Harçlıklarıyla yavru köpekleri besleyen genç, herkese çağrı yaptı

Amasya'da yaşayan üniversiteye hazırlanan 19 yaşındaki genç, her gün harçlıklarıyla doğum yapan bir sokak köpeği ve 6 yavrusunun karınlarını doyuruyor.

Son Güncelleme:

Daha önce kendisinin 2 tane köpek sahiplendiğini belirten Dinç, üniversite için hazırlık yaptığını ve belirli harçlığı olmasına rağmen kış gününde sokak köpeklerine kendisinin baktığını söyledi. Yavru köpeklere bakan genç Şafak Can Dinç, "19 yaşındayım. Üniversiteye hazırlık yapıyorum. Hayvan sevgisi olan bir insanım yani. Biz böyle gördük gerek babadan gerek öğretmenlerimizden. Geçtiğimiz günlerde burada bir dişi köpek benim köpeklerimin yanına yavrulamış. Dışarı çıktığım zaman gördüm bu durumu. 12 tane yavru yaptı. 12 yavrudan sadece 6 tanesi kaldı. Sizden isteğim hayvanları dışarı atmayalım. Hayvanları büyüttüysek onlara ömürlerinin sonuna kadar bakalım. Ben bunu istiyorum sizden. Ben hayvan sevgisi olan bir insanım. Sizden ricam hayvanları dışarı atmayalım." diye konuştu.

"YAVRULARI KAYBEDİYORUZ"

"Annesi doğurduktan sonra biraz hastalandı hayvan. Çünkü bayağı zayıfladı. Kendini toplayamadı. 3 gündür ona yoğun bir bakım yapıyorum anladığım kadarıyla." diyen Dinç, "Hayvan şuan kötü durumda hala uyuz gibi kaşınıyor. Yavrularının yanına pek fazla girmiyor. Yavrularının yanına girmediği için iki gün arayla yavru kaybedebiliyoruz. Yavruları kaybetmesi zor bir şey. Sizden isteğim bu hayvanı daha iyi yapabiliriz. Yavruları kaybetmeyebiliriz." ifadelerini kullandı.

HERKESE ÇAĞRI YAPTI

Yavruların kaybedilmemesi için bakımın şart olduğunu belirten Dinç "Ben üniversiteye hazırlandığım için maddi durumum buna yeterli değil. Vatandaşlarımızdan hem maddi hem de manevi biraz yardım bekliyorum. 12 yavrumuz vardı annesiyle birlikte 13 tabi. Keşke ölmeselerdi de hepsi kalsaydı. Zaten benimde kendi iki tane yavru köpeğim var. Kendi imkanlarımızla yavruya babamla bir yer yaptık. İmkanımız olsaydı da daha iyi şeyler yapabilseydik. Ama elimizden bu kadar geliyor. Şu an baktığım köpek sayısı benim bütçeme uygun değil. O yüzden sizden maddi yönden biraz yardım bekliyorum. Büyüklerimizin bu konuyu bir ele alması lazım." diye konuştu.

Sonraki Haber