Hangi bakan hangi ilden aday olacak? İşte netleşmeye başlayan o liste

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanları milletvekili adayı yapacaklarını açıklamıştı. O liste netleşmeye başladı.

Son Güncelleme:

Bakanların aday gösterileceği iller kulislere yansımaya başladı. Depremde yıkılan 11 ile öncelik veren Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Kahramanmaraş'tan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı Hatay'dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi Şanlıurfa'dan, Çevre Bakanı Murat Kurum'u Malatya'dan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da Osmaniye'den milletvekili adayı göstermeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, afet bölgesinden aday gösterilecek isimlere, "Bölgeden dönmeyin, sahada çalışmaya devam edin ve seçmene devletin varlığını hissettirin" talimatı verdiği öğrenildi.

Bunun yanında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Kayseri'den, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Trabzon'dan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Bursa'dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un İstanbul'dan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Antalya'dan liste başı olacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcısı Fuat Oktay'ın da Ankara'dan aday olacağını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon Arnavutköy’de temizlik seferberliği Sivil polislerden gizli kamerayla denetim Elazığ'da şeker pancarı hasadına Vali Hatipoğlu da katıldı Rize'de selden çay kurtarma mücadelesi