Hamza Tümeni özel kuvvetler tümeni Fırat'ın doğusuna operasyon için hazırlık yapıyor

Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyona hazırlanırken Haber Global sınır bölgesinde Afrin yakınlarından Hamza Tümeni'nin özel kuvvetler biriminin karargahına girdi

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı telefon görüşmesi ve bu görüşme sonrasında Beyaz Saray'dan ABD'nin bölgeden çekileceği yönündeki açıklaması Fırat'ın doğusuna yönelik TSK harekatına ilişkin beklentileri öne çekti. Özgür Suriye Ordusu'nun tek bir ordu çatısı altında birleşerek TSK'yla Fırat'ın doğusuna girmeye hazır olduğunu açıklamasının ardından Haber Global Afrin yakınlarında bulunan Hamza Tümeni'nin Özel Kuvvetler birimi karargahını görüntüledi.

Haber Global muhabiri Murat Karataş ve kameraman Uysal Çakin, Hamza Tümeni Özel Kuvvetler biriminin tatbikatını da aktardı. 

2015 yılında sadece 350 kişiyle kurulan Hamza Tümeni, TSK'nın Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatında da TSK ile birlikte savaşmıştı. Bugün itibariyle Hamza Tümeni 5 tugay ve 1 topçu taburundan oluşuyor. 6 bin 500 kişilik güce ulaştı. Kürt, Arap ve Türkmenlerden oluşan Hamza Tümeni, bugün itibariyle kendi özel istihbarat birimleriyle terör örgütünün bugüne kadarki çok sayıda intihar eylemini de engellediği belirtiliyor.

Sonraki Haber