Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yeni normalleşme kararlarını açıkladı. Kararlara ilişkin merak edilen konulardan biri de sokağa çıkma yasağıydı. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

3 ay sonra bugün ilk defa yüz yüze Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni tedbirleri açıkladı. 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmadığına ilişkin bir şey söylemedi. 

Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceğini ve 18 yaş altı vatandaşların anne ve babasıyla dışarı çıkabileceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Kabine Toplantısında da hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamada bulunmamış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sokağa çıkma yasağının uygulanmasına yönelik bir görüş bildirmediklerini açıklamıştı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti. Ancak 5 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı" diyerek yasağı iptal etmiş ve 6-7 Haziran tarihlerinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmamıştı.

Sonraki Haber