Hafta sonu ne oldu? (19-20 Şubat 2022)

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz hafta sonu da dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu. Putin yedek askerlerin eğitime alınması çağrısına bulunurken, Biden Rusya'nın Kiev'i işgal edeceğini söyledi. İşte Türkiye ve dünyada siz hafta sonu tatilinde iken yaşanan öne çıkan gelişmeler.

Son Güncelleme:

Rusya-Ukrayna gerilimine dair peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Reuters'ın geçtiği son habere göre, görgü tanıkları Donetsk kentinde birden fazla patlama sesi duyulduğunu aktardı. Ukrayna Ordusu ise 1 askerlerinin öldüğünü açıkladı. ABD'den ise yeni bir yaptırım açıklaması geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer üçleme güçlerinin katıldığı geniş kapsamlı tatbikatı başlatma talimatı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yedekte bulunan vatandaşların askeri hazırlık eğitimi toplanması ile ilgili kararı imzaladığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna-Rusya geriliminde Rusya’yı uyararak, bir savaşın "korkunç ve yıkıcı sonuçları" olacağını söyledi. "Gördüğümüz her şey işgalin eşiğinde olduğumuza işaret ediyor" diyen Blinken, "ABD Putin’i kararından caydırmak için her şeyi yapacak" dedi.

Kocaeli’de Ses Kocaeli internet haber sitesinin sahibi olan Güngör Arslan, iş yerinde silahlı saldırıya uğradı. İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, Arslan'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Valilik ise saldırganın yakalandığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haksız fiyat artışı yapanlara karşı vatandaşların mağduriyetini giderebilmek adına fahiş fiyatların önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu. Vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinden şikayet bildiriminde bulunabilecek.

İstanbul'un Bayrampaşa, Sultangazi ve Başakşehir ilçelerindeki 4 markette silahlı soygun gerçekleştiren, 2 markette soygun girişiminde bulunduğu belirlenen 8 şüpheli gözaltına alındı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in koronavirüs (Covid-19)testi pozitif çıktı. Yapılan açıklamada hastalığın hafif seyrettiği belirtildi.

Şair ve gazeteci Sina Akyol 72 yaşında hayatını kaybetti. Akyol'un vefat haberini şair Gökhan Arslan duyurdu.

Antalya'da yaşayan E.B. geçen yıl özel bir hastanede 250 lira karşılığı yaptırdığı PCR testinin pozitif çıkması sonrasında ücret iadesi istedi. Hastane ücret iadesi yapamayacağını söyleyince kadın CİMER'e başvurdu. SGK, hastaneye PCR testi karşılığında alınan ücretin 5 katı ceza kesti.

Yeni tip koronavirüs Kovid-19'a yakalanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu testlerinin negatife döndüğünü duyurdu.

Ankara'da 8 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen hakkında 168 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Almanya'da "Zeynep" adı verilen kasırga, ülkeyi etkisi altına alırken 3 kişi hayatını kaybetti. Avrupa genelinde ise ölü sayısı 10'a yükseldi.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber