Haberglobal.com.tr'nin geri dönüşüm tesisleri yangınları dosyası Meclis'te gündem oldu

Bu yıl geri dönüşüm tesislerinde dikkat çeken sıklıklarla çıkan yangınlarla ilgili Haberglobal.com.tr'nin hazırladığı dosya haber ses getirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dünkü grup toplantısında, "Konumuz akıllı yangınlar. Ama bu defa ormanlarımız değil, plastik atıkları yakılıyor" dedi.

Son Güncelleme:

2020'de toplam 65 geri dönüşüm tesisinde çeşitli sebeplerle yangın çıkarken sadece bu yılın ilk 6 ayında 69 tesis yandı. Son 5 yılda ise 188 tesis alevlere teslim oldu. Bazı tesisler ise yılda 3-4 defa yandı.

Haberglobal.com.tr'den Gökhan Kam 6 Haziran 2021 tarihinde konuyu "Bu işte bir problem var: Yılın ilk 6 ayında 69 geri dönüşüm tesisi yandı" başlığı ile haberleştirdi.

Haberin ardından pek çok çevre derneği konuya tepki gösterdi. Haberimiz üzerine Meclis'te soru önergesi verildi, bazı köşe yazarları da konuyu sütunlarına taşıdı.

Konu dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündemindeydi. Akşener Meclis’teki grup toplantısında plastik çöplerin yasa dışı şekilde bertaraf edildiğini öne sürerek tepkisini dile getirdi. İYİ Parti lideri, "Yani, konumuz yine akıllı yangınlar. Ama bu defa ormanlarımız değil, plastik atıkları yakılıyor.” dedi.

Geri dönüşüm tesislerinde çıkan anormal yangınlar önceki yıllarda da kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu. 

Sonraki Haber