Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (7 Haziran 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Asbest solumaya devam ediyoruz

İstanbul'daki eski binaların yıkımında sağlığa zararlı asbest maddesinin bertarafına ilişkin sorunlar devam ediyor. Sadece son 4 ay içerisinde Beşiktaş'taki 500 eski binanın 211'inde asbest saptanırken, Bağcılar, Kağıthane ve birkaç ilçe dışında diğer yerlerdeki durum ise bilinmiyor.

 100 doğumdan 58'i sezaryen | 'Bebek iriyse, ters döndüyse, çoğul gebelikse...'

Türkiye'de, her 100 doğumun yarısından fazlası sezaryen şeklinde gerçekleşiyor. Uzmanlar, bebeğin iri olması, ters dönmesi, annenin çeşitli hastalıkları olması durumunda sezaryen doğumu tercih edebiliyor. Peki, son zamanlarda neden sezaryen doğumlar arttı, hekimlerin tavsiyeleri neler?

 Zerzevan'da gizemli yapılar bulundu

Diyarbakır'da bulunan ve dünya arkeolojisinde büyük ses getirmeye devam eden Zerzevan Kalesi kazılarında 3 bin yıllık devasa insan yerleşimi yapıları keşfedildi. Kalede dünyanın en iyi korunmuş Mithra tapınağı da gün yüzüne çıkarılacak.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber