Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Ağustos 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Türkiye'de lityum üretiliyor mu? 'Milli Muharip Uçak için pil...'

Elektrikli otomobillere ilgi artarken bu araçların pilleri için gerekli olan lityum madeni de önem kazanıyor. Önemli bir lityum rezervi bulunmayan Türkiye'de bu nadir element, bor madeninin işlenmesi ile oluşan atıklardan üretiliyor. Ülkemizde lityum iyon batarya üretimi yapacak tesis de bulunuyor.

 A'dan Z'ye promosyon meselesi: Neden bu kadar popüler oldu?

Emekli, kamu çalışanı, özel sektördekiler herkes maaş promosyonlarını konuşuyor. Son enflasyon rakamları ile birlikte 40 bin TL'yi aşkın promosyonların çalışanlara dağıtıldığı görüldü. Peki promosyon uygulaması ne zaman başladı? Neden bu yıl gündeme damgasını vurdu?

 Japonya nükleer santrallarını nasıl hayata döndürecek?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası küresel enerji piyasasında dengeler değişirken, Japonya nükleer santrallarını diriltmeyi planlıyor. 2011 Fukushima faciasında yaşananlar ülke vatandaşlarının akıllarında hala taze.

 Kahve Bakanlığı, Yalnızlık Bakanlığı, Mutluluk Bakanlığı ve dahası...

Dünyanın dört bir yanında hükümetler sorunlara çözüm bulmak ve politikalarını şekillendirmek için kabineyi kullanmakta. Bazısı ise çözümü yeni bakanlıklar kurmakta buluyor. Bunun adı Mutluluk Bakanlığı da olabiliyor, Yalnızlık Bakanlığı da Kahve Bakanlığı da... İşte dünyadan çarpıcı örnekler.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber