Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Ağustos 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Türkiye Antarktika'da ne yapıyor? 'Daimi üs...'

Güney Kutbu'nun da bulunduğu Antarktika'da birçok ülke bilimsel çalışmalar yürütüyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Türkiye, 2017 yılından bu yana kıtaya tam 6 bilimsel sefer düzenledi. Türk bilim insanları Antarktika'da 2-3 milyon yıllık mikro meteoritler gibi çeşitli bilimsel bulgulara ulaştı.

 'Dünyayı yöneten aileler' Bill Gates'ten daha mı güçlü?

21. yüzyıl dünyasında sermayeye sahip olmak, sahip olunabilecek en büyük güçlerden biri. Peki kamu görevi yapmayan ve dünyanın en zengin insanlarından daha güçlü başka birileri olabilir mi? 'Dünyayı yöneten 5 aile var' teorisine inanan insanlar ne düşünüyor?

 Çocuk felci yeniden ortaya çıkıyor! Peki neden şimdi?

Çocuk felci yıllar sonra ilk kez Londra, New York ve Kudüs'te ortaya çıktı. Aşılama kampanyaları sayesinde 1999'da ortadan kaldırılan çocuk felcinin yeniden görülmesinin ardında Afganistan'daki insani kriz, Ukrayna savaşı ve Covid-19 salgını yatıyor. Peki, küresel çapta bir salgın söz konusu mu?

 Sanna Marin'in parti görüntüleri neden 'şimdi' olay oldu? 'Seçim yaklaştıkça...'

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, zor günler geçiriyor. Arkadaşlarıyla bir partide eğlenirken çekilen görüntüleri üzerine sert bir dille eleştirilen Marin, yasa dışı hiçbir şey yapmadığını söylüyor. Peki genç başbakanı "karizmatik" kılan halleri neden son günlerde sert bir şekilde eleştirilmekte?

 Türkiye'de konut fiyatları uçarken dünyada neler oluyor?

Avrupa emlak piyasası, Covid-19 pandemisi ve Ukrayna Savaşı'nın getirdiği yüksek enflasyon dalgası sonucu mortgage kredi faizlerinin artmasıyla durgunluğa giriyor. Fransa'da ev satışları düşerken Birleşik Krallık'ta da fiyatlar geriledi. ABD ve Çin'de de durum farklı değil...

Sonraki Haber