Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

5 soru 5 cevap: Kiev bombardımanı savaşın gidişatını nasıl etkiler?

Kerç Köprüsü'nün vurulması ve Rusya'nın Kiev'i bombalaması, dünyanın Ukrayna'da olan biteni daha da endişeyle izlemesine neden oluyor. Peş peşe yaşanan bu gelişmelerin ardından savaşın nereye gideceği meselesi daha sık gündeme gelmeye başladı. Peki Rusya-Ukrayna savaşının gidişatı ne yönde?

 Almanya’ya neden tepkililer? ‘Herkesten çok veriyorum’ diyor ama…

IMF, Ukrayna'nın gelecek yıl da ciddi bir nakit akışına ihtiyaç duyacağını raporladı. Şu ana kadar Ukrayna'nın en büyük destekçisi ABD olurken Avrupa'dan ise Almanya önce çıkıyor. Ancak Almanya, Dışişleri Bakanı Baerbock'un da hak verdiği bazı büyük eleştirilere de maruz kalıyor. Peki neden?

 Korku filmi izliyor muyuz? Türk izleyicisi bu türe mesafeli mi, yoksa...

Türk sinemasında 2000'li yıllarla birlikte bir korku filmi patlaması yaşandı. Peki daha öncesinde neden tek tük korku filmi çekildi? Türk izleyicisi bu türe mesafeli mi? Tutan korku filmlerinde benzer temaların işlenmesinin sebebi ne?

 Stresi meyveyle bastırmak mümkün! 'Beynimizi şartlandırarak...'

Stres, elimizin yemeğe gitmesine ve dolayısıyla kilo almamıza yol açıyor. Uzmanlar, stresli anlarda daha sağlıklı gıdalar yeme konusunda beynimizi şartlandırabileceğimize ve bu sayede sağlığımızı koruyabileceğimize işaret ediyor. Peki nasıl? İşte bazı ipuçları...

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber