Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (09 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

İsrail idamı tartışıyor | Hangi ülkeler ölüm cezası uyguluyor?

İsrail'de Netenyahu'nun liderlik ettiği koalisyonun desteklediği yargı reformları arasında idam cezasının yasalaşması da var. Türkiye idam cezasını 2004'te kaldırdı ancak günümüzde hala idam cezası uygulayan ülkelerin sayısı hiç de az değil. Peki bu ülkelerin sayısı neden azalmıyor?

Altın hisse hangi durumlarda kullanılıyor? Bir sigorta gibi...

Bazen devletler stratejik amaçlar ile özel sektör şirketlerinden hisse satın alabiliyor. Bu pay bazen yüzde 1 oluyor ve ismine 'altın hisse' deniyor. Bu pay satışı Çin'de son zamanlarda gündemde. İngiltere de altın hisseye oldukça aşina.

Dünya 'fatphobia' kavramını konuşuyor | Neden bazıları kilolu insanlara karşı ayrımcı?

İnsanlık tarihi boyunca her dönem farklı güzellik ve kilo algıları popüler oldu. Her çağın kendine ait kalıplaşmış güzellik algısı mevcut. Peki, günümüzde neden kilolulara karşı tepki bu kadar yüksek ve 'fatphobia' gibi önyargılar artıyor? Kilolular ne tür baskılarla karşılaşıyor?

Sonraki Haber